Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 9 APRIL 1999
  

– Min mamma är min idol
Tunge rapparen Ayo hyllar mamma för att hon klarat allt hon gått igenom
– men pappa vill han ge en fet smäll


Foto: SARA RINGSTRÖM
arkiv Ayo
Namn: Ayodele Ajayi.
Ålder: 24.
Bor: I Stockholm.
Yrke: Rapartist.
Favoritförfattare: Alex Haley.
Aktuell: Med singeln ”Time to move on/”Värsterort”. Albumet ”Många som har väntat” släpps i maj.

Vem är din idol?
  – Min mamma som är dubbelänka. Hon har gått igenom så mycket men står ändå på benen.
Vem vill du helst ska spela huvudrollen i filmen om ditt liv?
  – Det finns nog ingen som jag vill ska spela mig. I såna fall ska det vara en jävligt stor och bra skådis från staterna. Chris Tucker eller Chris Rock kanske skulle fixa det, dom är grymma.
När var du riktigt kär senast?
  – Jag är kär i kvinnan i mitt liv, modern till våra barn. Vi har två underbara barn tillsammans, en tjej som är fyra och en kille som är 1 1/2 år gammal. Vi träffades för fem år sedan. Jag visste direkt att hon var den jag ville ha.
Har du varit otrogen?
  – Ja, i tidigare förhållanden. Men jag är i grund och botten en trogen människa som försöker undvika det. Jag tycker att det är dålig stil att vara otrogen. När jag har varit det har det blivit så på grund av att jag själv blivit bränd av tjejen och sedan hämnats.
Vilket är det konstigaste stället du har haft sex på?
  – I sätena längst bak på nattbuss 591 mot Rinkeby.
Vad är det finaste någon har sagt till dig?
  – Min låtsasfarsa sa alltid till mig att tro på det jag gör. Att alltid satsa helhjärtat på det jag ville göra. Han lovade att om jag kämpade så skulle framgångarna komma. Han fick mig att tro på mig själv och det jag gör. Tyvärr dog han en för tidig död.
Vilket politiskt parti röstade du på i senaste valet?
  – Sossarna. Jag har alltid stöttat dem sedan Olof Palmes dagar. Han var en stor man. Jag har tyvärr inte så bra koll som jag borde på dagens politik. Det är egentligen jävligt viktigt att hänga med i debatter och veta var man står. Vårt samhälle formas hela tiden efter vad som sker politiskt.
Vem skulle du vilja slå på käften?
  – Min biologiska farsa, för att han inte tog sitt ansvar. Han skulle få den fetaste jävla smällen för de här 24 åren. Jag fattar inte hur man kan låta bli att ta hand om sina barn.
Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
  – Jag hoppas att min musik slår stort. Jag hoppas att jag kan ta mig från förorten, ge mina barn allt de vill ha och behöver, att alla i min omgivning mår bra och att min mor känner att hon är trygg.

Andreas Hermansson   
  MER I PULS