Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 22 JANUARI 1999
  

– Påklätt är inte kul
Puls tvingade La Creams sexiga Tess Mattisson att ta på kläderna


Tess gillar varma myskläder privat, men på scen är det less is more som gäller.
Foto: MATS FOGEMAN

Lyssna på La Cream
Så laddar du hem Realplayer
  Ljudet innehåller:  
 Låten "Château D´amour" från skivan "Sound and vision".


Det är mot hennes vilja.
  Men vädret kräver det – och Puls.
  Här får ni Tess Mattisson i La Cream påklädd!
  – I stora kläder känner jag mig bara mysig, inte sexig, säger hon.
   Ni har förmodligen sett bilder på La Cream. Hon är nästa bombnedslag på den svenska danscenen, en värdig konkurrent till E-types uppumpade danserska Dee. Debutalbumet heter ”Sound & vision”. Och det är minst lika mycket vision som sound. Här satsas det på sex.
  – En kvinnas kropp är bland det sexigaste som finns, så varför ska man inte använda den? säger Tess Mattisson.
  Kanske det. Men nu är det ju trots allt januari. Och badsäsongen är lika långt borta som Herreys gamla slagdänga ”Sommarparty på stranden”. Man går liksom inte runt i kort kjol och topp när det är fem minus ute.
  – Det är bara när jag uppträder som jag har paljettkläder, en topp och riktigt urringat. Annars är jag väldigt frusen. Det är mössa, vantar, t-shirt, polo, stickad polo och långkalsonger som gäller, säger Tess.
arkiv Tess Mattisson
Namn: Tess Mattisson. Ålder: 21 år. Bor: I en 2:a i Solna. Familj: Katten Gizmo. Pojkvän: Nej. Röker: Ja. Dricker: ”Nej, jag har slutat.”
Så du kan tänka dig att ha kläder på dig?
   – Absolut. Men det är inte lika kul som att vara sexig. Så är det. Och för att det ska vara sexigt måste man visa hud, säger hon.
  Tess rankar januari som den riktiga skitmånaden, hatobjektet.
  – Den är helt meningslös. Under den här mörka perioden kan jag ibland låsa in mig i min lägenhet och inte prata med någon på flera dagar. Vissa tycker ju att det är så mysigt att krypa upp i tv-soffan med en kopp choklad och en filt, det kan jag också tycka. Men när man tröttnar på det är det ju lika jävla mörkt ändå, så det där funkar inte i längden.
Skulle du kunna tänka dig att gå i ide?
   – Gud vad skönt! En lång siesta bara, så man slipper allt slask och vaknar när våren är här. Jag ställer upp om någon kan fixa det, säger hon.
  Även om hon ägnar mycket tid åt sitt utseende är ett förfall oundvikligt under den här månaden. En titt i badrumsspegeln på morgonen får vem som helst att chockeras av den skrämmande verkligheten.
  – Man ser sliten ut och har stora Ica-kassar under ögonen, man får inte direkt bra självförtroende. Helst vill man bara stanna hemma. Det är inte som på sommaren direkt... Jag tror verkligen på det här med vårkänslor, säger Tess och avslöjar:
  – På våren spritter det överallt och jag känner för sex hela tiden. Då springer man ju runt med små horn i pannan. Nu känner jag mig inte sexuell alls.

   
  MER I PULS