Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 1 JANUARI 1999
  


– Livet är underbart

Will Smith visar att han kan mer än att få folk att garva i nya ”Enemy of the state”.
 Se trailern till filmen Enemy of the state (+56)
Så laddar du hem Realplayer
Will Smith är omåttligt stolt över sin första dramatiska huvudroll

LONDON. Hittills har han mest fått oss att garva.
  Nu har Will Smith gjort sin första dramatiska huvudroll – och han är omåttligt stolt.
  – Men först var jag skräckslagen. Jag kände mig alldeles avklädd, jag fick ju inte vara rolig i ”Enemy of the state”, säger han.
   En sak är säker: man kan inte ha mycket trevligare än i Will Smiths sällskap. Karln är fenomenalt sympatisk.
  En Hollywood-stjärna som inte ens tar illa upp när jag påpekar att Tom Cruise först var erbjuden huvudrollen i ”Enemy of the state”.
  – Det stämmer att han läste manuset och tackade nej. Men jag har inga problem med att få Tom Cruises ”rester”. Vem vet, en dag kanske han tar roller som jag nobbat, säger Will Smith och garvar.
  I ”Enemy of the state” spelar Will Smith en advokat som oskyldigt blir indragen i en politisk konspiration. Filmen igenom jagas han av säkerhetsagenter som har tillgång till ultramodern avlyssningsutrustning.
  – Det finns inget som heter privatliv längre. Allt man gör kan spelas in och registreras. Man kan springa. Men aldrig gömma sig, säger Will Smith.
  – ”Enemy of the state” handlar om vad som kan hända när avlyssningsteknologin hamnar i fel händer.
Skräms du själv av allt det här?
   – Lite. Numera är jag extremt medveten om att vi är övervakade överallt; i hissar, på banken, i supermarketen. Jag vågar knappt gå ut i trädgården hemma längre.
Var det din svåraste roll hittills?
   – Utan vidare. ”Men in black” och ”Independence day” var ju kul filmer, fullpackade med explosioner och aliens.
  – Här spelade jag mot en Oscars-belönad skådis som Gene Hackman. Inte så konstigt att jag kände mig naken. Jag fick ju knappt vara rolig.
   Din roll är dessutom väldigt fysisk.
   – Det var också tufft. Inte så att jag var nedsupen innan inspelningen. Men jag älskar junkfood, kakor och pajer. Efteråt, när jag sprungit och blivit jagad en hel månad, var jag i strålande form.
Hur mår du annars just nu?
   – Mitt liv är perfekt. Jag har två barn, en fantastisk fru och en ny hit-film. Livet är för jävla underbart. Ibland undrar jag om jag verkligen gjort mig förtjänt av allt det här.

arkiv Will Smith
Namn: Will Smith. Född: 25 september 1968 i Philadelphia. Familj: Hustrun Jada Pinkett, 27, sönerna Williard ”Trey”, 6 (med första frun Sheree Zampino), och Jaden Christopher Syre, fem månader. Yrke: Skådespelare och rapstjärna. Bor: Stort hus i Los Angeles. Karriär: Tv-serien ”Fresh Prince in Bel Air”, långfilmer som ”Bad boys”, ”Independence day” och ”Men in black”. Trivia: Röstades tidigare i år fram till en av världens 50 vackraste människor av amerikanska People magazines läsare. Aktuell: Kritikerhyllade thrillern ”Enemy of the state”. Kommer nästa år i westernfilmen ”The wild wild west”.

   
 MER I PULS