Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 1 JANUARI 1999
  

– Jag är rätt så fåfäng


Mårten Andersson har inga problem med att träffa tjejer om han går ut. Men han tycker att det är jobbigt när de kommer fram och pratar om hans tv-program.
Foto: JESSICA GOW

ZTV:s Mårten Andersson går aldrig från duschen utan att titta sig i spegeln

”Gapig, skrikig och försöker vara rolig” skrev Tom Hjelte om ZTV-s Mårten Andersson på utelistan.
  – Känner man sig duktig har man en trygghet i sig själv. Jag behöver inte bevisa något för någon annan, säger Mårten om kritiken.
Du har 74 i puls. . .
   – Jaha, jag hade 67 i puls förra gången jag tog den, det var precis innan jag åkte världens högsta bergochdalbana i Blackpool. När jag var som mest vältränad hade jag 58 i puls. Då styrketränade jag, spelade fotboll, badminton och sprang.
  – Nu tränar jag aldrig mer än fyra gånger i veckan.

på pulsen
Namn: Mårten Fredrik Andersson. Ålder: 24. Flickvän: Singel. Bor: I Vasastan. Yrke: Programledare. Tjänar: Jättebra. Aktuell: Med ZTV-programmen ”På drift” och ”Toppen”.
vilopuls
När jag är ute i frisk luft och tar långa promenader med en god vän och pratar om livet.
het puls
När jag ser en vacker kvinna med utstrålning, humor och vackra ögon.
arbetspuls
Timmarna innan direktsändning, då är jag fullt koncentrerad.
maxpuls
På golfbanan – om det går dåligt. Jag har slagit sönder tre klubbor hittills!
Hur viktigt är utseendet för dig?
   – Viktigt. Jag är rätt fåfäng. Jag har en dröm om att jag bara skulle kunna ta en dusch och gå ut utan att ens titta i spegeln, men jag kan inte det. Jag är inte tillräckligt snygg för att kunna skita i det.
Har du bra flyt med tjejer?
   – Ja, framförallt det senaste året, jag vet inte varför. Det är lite jobbigt att prata om, folk tycker att man är vidrig och divig. Man får ju inte tycka att man är bra överhuvudtaget i Sverige, man ska säga ”nä, jag tycker att jag är skitful” och ”nä, jag anser att det finns en massa programledare som är skitbra”. Man ska vara så jävla tråkig.
Säg rätt ut vad du tycker då!
   – När jag var ute på krogen med Saunet (Sparrel programledarkollega i ”Toppen”, reds anm.) häromveckan var hon och en kompis till mej fascinerade över att Saunet var den enda tjejen på hela stället som inte raggade på mig.
Vilken är den sämsta raggrepliken du hört?
   – ”Nu tror du säkert att jag säger det här bara för att du är kändis, men du är jävligt snygg”, typ. Allt som har med mitt jobb att göra är dåliga raggningsrepliker, det blir bara groupiekänsla.
Om du var ett djur, vilket skulle du vara då?
   – En kattunge. Jag blir glad över småsaker, sånt som andra kanske tar för givet. Det finns säkert de som tycker att jag är väldigt banal och saknar djup, men det är klart att jag kan vara allvarlig. Fast just nu är jag väldigt lycklig.


   
 MER I PULS