Aftonbladet. Senaste nytt. Dygnet runt. Aftonbladet puls.
    Fredag 8 maj 1998
  Madonna: Jonas tvingade mig att dansa som en galning. Han är en tuff regissör.

Max är assistent och klipphjälp åt Jonas. Här sitter han på hotellrummet och förredigerar videon.

Fortsättning...
  Men hela det projektet har blivit försenat eftersom Madonna insisterade på att vi skulle klippa videon i LA.
  Inspelningen och klippningen av Madonnavideon betydde att Jonas fick jobba i USA i fem veckor. Över en månad borta från sonen Love och flickvännen Titiyo – en arbetsperiod som till största delen skulle kunnat tillbringas vid klippbord i Stockholm.
  Men den ensamstående mamman Madonna tog inte hänsyn till regissörens familjeliv. Hennes förra video gjordes av den engelske regissören Chris Cunningham som klippte i London. Madonna gillade inte resultatet och innan hon var nöjd så hade videon åkt fram och tillbaka över Atlanten några dussin gånger, och den proceduren ville hon inte upprepa.
  – Hon var stenhård redan från början – videon skulle klippas i LA för att hon skulle kunna se resultatet snabbare. Så vi fick bo på hotell i fem veckor ända tills videon var färdigredigerad och godkänd – ingen höjdare direkt. Semester är väl en sak men med tidsskillnad och långa inspelningsdagar så blir det inte så himla glamouröst att bo på rockhotell mitt i West Hollywood. Det blev mest att vi hängde på ett av rummen och åt kinesisk take-out. Men vi hann väl ha lite annat kul också, säger Jonas.
  Under hela videoinspelningen var Madonnas dotter Lourdes Maria med med sina tre barnvakter.
  – Lola är med när jag jobbar – alltid. Det är klart att det är svårare att arbeta som vanligt i popvärlden när man är mamma, men det går. Jag går fortfarande ut på klubbar och dansar – framför allt i New York och Miami, men det är klart att livet är annorlunda. Jag försöker resa mindre för hennes skull, men det blir ändå en hel del.
  – Jag vill ut på turné men så länge Lola är så här liten så är det svårt. Det skulle bli för jobbigt för henne.
  Men Madonna är inte sysslolös i väntan på turnén. Innan året är över ska hon göra två filmer och ett album till.
  – Först ska jag spela fiollärarinna så jag måste lära mig att spela fiol. Sen ska jag göra en musikal med tillhörande soundtrack, så schemat är fullt.

Bobo
Ericzén
  Några videor till blir det också, och det är inte omöjligt att det blir Jonas Åkerlund som regisserar en eller flera av dem. Madonna blev så nöjd med ”Ray of light”-videon att hon direkt frågade Jonas om han ville göra hennes nästa video.
  – Jag har ju egentligen fullt, men det var så kul att jobba med Madonna, så jag vet inte riktigt. Ringer hon så får jag väl försöka slita mig...
  
I kväll klockan 19.00 på Kanal 1 sänds en dokumentär från inspelningen.


arkiv Jonas Åkerlund
Namn: Jonas Åkerlund. Ålder: 32 år. Bor: Stockholm. Familj: Flickvännen Titiyo, sonen Love Elvis. Uppväxt: Stockholm. Utbildning: Ingen. Videor han regisserat: Madonna, ”Ray of light”, Prodigy, ”Smack my bitch up”, Moby, ”James Bond theme”, Per Gessle, ”Kix”, ”Do you wanna be my baby”, Roxette, ”June afternoon”, ”Vulnerable”, ”Run to you”, ”She doesn’t live here anymore”, Whale, ”Pay for me”, bl a. Musiksmak: Hårdrock. Hobby: Love Elvis. Aktuell: Regi av cirkusprojektet Super Cirkör.

arkiv Madonna
Namn: Madonna Louise Veronica Ciccone. Ålder: Fyller 40 i augusti. Bor: Los Angeles och New York. Familj: Dottern Lourdes. Uppväxt: I Bay City, Michigan. Yrke: Sångerska, skådespelerska, skivbolagsdirektör (Maveric Records). Tjänar: Fick åtta miljoner kronor för huvudrollen i ”Evita”. Har tjänat betydligt mer som sångerska. Meriter: Har släppt 16 album. Som skådespelerska har hon medverkat i 20 filmer. Aktuell: Nya cd:n ”Ray of light”.