Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 7 APRIL 2000
 
  

Text och styling: HULDA ANDERSSON Foto: SARA RINGSTRÖM
Hår och makeup: HELENA ARO


Rosa dagar
992 Han, tajt tröja, 559 kr, French Connection, halsband, Efva Attling, Stockholm, byxor 995 kr, J. Lindeberg,
Hon, topp, 298 kr, SMTC, skjortklänning, 879 kr, French Connection, orkidéblommor, H&M.
Bäbis-skärt och skrikande cerise är otroligt rätt. Rosa är färgen som knäcker.
Att du ska vara färgglad i vår har du väl greppat vid det här laget.
  En av de ledande färgerna, parallellt med turkost och grönt, är rosa i olika toner. Från blekaste babyrosa till starkt cerise. Kombinera med ljus stentvättad denim och vitt.
  Rosa har även blivit en riktig killfärg. Trendbyråer har under hösten basunerat ut att vi ska våga blanda storfärgerna rött och rosa och alltså bryta oss loss från det ingrodda tabu som det tidigare betytt. Men hur långt är vi beredda att gå för att känna hos helt hippa? Vi får väl se hur det tar sig ut kommersiellt i butikerna längre fram i vår.
  Bland de designers som visat upp rosa plagg inför vår och sommar är Pradas independentmärke Miu Miu, som satsat på babyrosa toppar kombinerat med svarta kjolar. Här med hålmönster och vidd i kjolen.
661 Collegetröja, 795 kr, Whyred, byxor, 995 kr, J. Lindeberg, katthalsband i sammet, strass och med bjällra, här som armband. 661 Denimkjol, 349 kr, H&M, topp, 199 kr, JC, orkidéblommor, H&M, sockor, H&M, skor med svandun, Don Donna.
Det vinnande konceptet verkar vara att blanda säkra tantattribut som tantväska och skor med en snäll skolflickslook i barnsliga färger. Viktiga är också de rosiga kinderna för att uppnå den ultimata oskuldsfulla trenden.
  Även om många av de stora modehusen visade upp rosa plagg redan förra säsongen så verkar de fortsätta i samma stil i vår och den svenska marknaden har fått sin del. Nej, vänj dig vid tanken på rosa, hyr kalasfilmen ”Pretty in pink” (som för övrigt är Molly Ringvalds bästa) och gosa ner dig i soffan med en påse rosa skumsvampar och känn dig riktigt rätt och rosa.


   

   
  MER I PULS

Pulsredaktör på nätet: Johanna Börjesson