Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 7 APRIL 2000
 
  

– Rocken ska bli kommersiell igen
Göteborgsgruppen Hardcore superstar har också en Jocke Berg

Hardcore superstar – Rooouaaaar!
Foto: MIKAEL GUSTAVSEN
Hiten ”Liberation” har spelats varm i tv-programmet Voxpop.
  De tatuerade göteborgarna i Hardcore superstar gör rock’n’roll som går hem.
  – Vi vill göra rocken kommersiell igen, säger gitarristen Silver Silver.

  – Vi vill få in rocken på radion, som det var i slutet på 80-talet. Då hörde man ju Mötley Crüe på radion. NRJ och det där är ju bara för jävla pissigt så jag tror jag spyr, säger Silver.
  – Det är som han säger, vi vill bli kommersiella, och då har vi en fördel i att vi har bra melodier, säger sångaren Jocke Berg.
  Jo då, han heter Jocke Berg, precis som Kent-sångaren. Men det kan ju inte han rå för, såklart.
  Däremot har Hardcore superstar ingenting emot att låna en och annan låttitel. På nya skivan ”Bad sneakers and a piña colada”, finns låtar som ”Hello-goodbye”(Beatles), ”Rock’n’roll star” (Oasis) och ”Punk rock song” (Bad religion). Hardcore superstars förra skiva släpptes bara i 5 000 exemplar, och hette rätt och slätt ”It’s only rock’n’roll”.

Innehållet är viktigast
  Iron Maiden släppte en platta som hette ”Killers”, Kiss släppte en platta som hette ”Killers”. Nånstans tar det slut. Vi tog titeln ”It’s only rock’n’roll” för att Rolling Stones hade den. Innehållet i låtarna är viktigare än titeln, säger Silver.
  Han tycker att det är näst intill omöjligt att vara originell nuförtiden:
  Jimmy Page (Led Zeppelin) har ju gjort varenda gitarriff som går att göra. Allt annat är ju bara variationer. Men det är inte dåligt för det. Vi säger inte att vi gör nåt nytt. Vi gör det för att ha kul.
  Silver och Jocke har känt varann sedan skolan. De är uppväxta med band som LA guns, Poison och Mötley crüe. Det är också den typen av musik som Hardcore superstar spelar.
Hur kommer det sig att ni släppte singeln ”Someone special”, det är ju mer en poplåt?
  – Det är en hit. Det kände vi direkt när vi skrev den. Vi brydde oss inte om att det var en annan musikstil – det finns inga regler i musik, utan vi gör musik som är bra. Jockes röst är den röda tråden i musiken och det är där som rock’n’rollen sitter, säger Silver.
  – Poison och Mötley Crüe, till exempel, hade ju alltid en ballad på plattan, och ”Someone special” är våran ”ballad” kan man säga, fast det är ju ingen riktig ballad utan det är ju lite tempo i den, säger sångaren Jocke Berg.

Tom Fägrell
arkiv Hardcore superstar
Medlemmar: Jocke Berg (sång), Silver Silver (gitarr), Martin Sandvik (Bas), Magnus Andreasson (trummor). Historia: Bildades i Göteborg, och gav ut debutplattan ”It’s only rock’n’roll” Skivan släpptes bara i Norden. Singeln ”Someone special” blev en hit och sålde nästan guld. Aktuella: Med nya singeln ”Liberation”. Albumet ”Bad snea-kers and a piña colada” släpps 17/4.

   

   
  MER I PULS

Pulsredaktör på nätet: Johanna Börjesson