Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 3 MARS 2000
  

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se


taskigt på nätet
Fjortisguide
Fjortisguiden
   www.crosswinds.net/~fjortis/
   15-åriga Oskar och Isabelle har knåpat ihop en riktigt elak guide till fjortisar. Snabbkurs: kletigt mascara, topplistemusik och jättemycket parfym. Läs resten på den skojiga hemsidan med mottot: ”Fjortis är ingen ålder, det är en hel livsstil”. Ska de säga.


vinn hembränt
cd
Februarifest
   Det har ju varit ont om helgjutna skivor i år. Därför brände jag en samling med bra spår från några rätt aktuella skivor och lite singlar. Skriv något glatt och kul så kan du vinna den.

knäcker i skärgården
Skärgårds Virtanen
Skärgårdsdoktortröja
   Jag skrev att jag så gärna ville ha en Skärgårdsdoktortröja. Och vips så kom det en på posten från Ewa Lindblom på Garntjänst i Kilafors. Så nu har jag en. Och de kallar mig Skärgårdsdoktorn på jobbet, men lika manligt kramgo som Samuel Fröler blir jag givetvis aldrig.


knäcker på bio
Keener
Being John Malkovich
   Som sagt: ett komiskt mästerverk. Du måste se den - annars dumpar jag dig på the New Jersey turnpike. På bilden: Catherine Keener, världens coolaste tjej. I filmen i alla fall.

knäcker i biroll
Hoffman
Philip Seymour Hoffman
   Han är mycket sällan nämnd bland huvudnamnen i rollistan. Så när 33-årige Philip Seymour Hoffman dyker upp blir jag alltid överraskad och överlycklig.
   Du har sett honom som feg pappas-överklasspojke i ”En kvinnas doft” med Al Pacino, bögkåt i Mark Wahlberg i ”Boogie nights”, som insmickrande privatsekreterare i ”The Big Lebowski” och som telefonrunkare i ”Happiness”. Och i över tjugo andra filmer. Alltid lika bra, trovärdig och rödmosigt trött i ögonen.
   Nu kan du se honom som dådig club blazer-kille i ”The talented Mr Ripley” mot Matt Damon och snart som varmhjärtad sjuksyster i ”Magnolia” mot Tom Cruise. Hade han varit snygg hade han varit världens störste filmstjärna. Nu är han världens bästa birollsskådis. Det är rätt tufft det med.


citat”Ramones för 24 dollar...det är inte mycket... mycket rockröv för pengarna!”
HENRIK SCHYFFERT

Veckans Virtanen
Innelistan