Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 3 MARS 2000
  Skriv till mig!
fredrik.virtanen
@aftonbladet.seTyck till om Virtanens krönika!

Innelistan
Vad är det som gäller just nu?
Utelistan
Och vad är det som går bort?

Tidigare krönikor:
Tv skiter i att vi blir dumma
Alla blir inte rockstjärnor
Spel-tv gör oss dumma
När ska jag sluta tro på Hollywood?
Leo Di Caprio, nu lätt mesig
Fram med en smakpolis
Madonna, Lopez, Gwyneth & Kelis
2000 - istället för förvirring
Värdelös, dålig gånger 2000
Alla normala gör listor
Vart tog Luuks hjärta vägen? 2
Vart tog Luuks hjärta vägen? 1
Vanligt folk är farligt folk
Relalalaxa, tryck på paus och softa
90-talet bäst på 1900-talet
Alla måste se Killing-gänget
I helvetet sänds Söndagsöppet 24 h om dygnet
Även Lundell får äta fårost
Förlåt mig, förlåt mig!
Bimbos blir inga hjältar
Var är alla hjältarna?
Jag är PK men ändå inte perfekt
Snygga har det lättare
Snälla ni, ta bort peddo-tv Småbarn klär ut sig till porrmonster varje fredagkväll i TV4
  Men det är porr för vuxna på nätterna som det ropas på förbud mot. Och mediokra spelprogram.
  För all del.
  Att Lotterinspektionen vill klassa ”Vem vill bli miljonär” som ett lotteri är inte konstigt. Frågorna är ju så lätta att benämningen ”kunskapstävling” känns som att kalla ”Skilda världar” för dramaserie.
  Och en del porr är säkert inte bra, men med hjärnan till hjälp kommer man säkert fram till att såna förbud inte fungerar en demokrati. I så fall måste Tuva Novotny i ”Skilda världar” också förbjudas. Hon är ju rätt så upphetsande.

Men Sveriges genom tiderna äckligaste program pågår färgsprakande under Martin Timells folkhemsmysiga ledning utan att många ord dyker upp i debatterna. I fredags:
  Två småsyskon kastar liderliga blickar mot varandra som Olivia Newton-John och John Travolta och en kåt 9-åring mimar till Geri Halliwells rätt intrikat homo- och heteroerotiska diskopoplåt ”Look at me”.
  Oops.
  Kåt 9-åring.
  Så kan man inte skriva. 9-åringar är inte kåta.
  Nej, inte i alla normala sammanhang. Men i ”Småstjärnorna” på TV4 är de porriga som Mariah Carey och liderliga som Enrique Iglesias. Som att det vore helt självklart. Ivrigt applåderade av kåta föräldrar. Kändiskåta, alltså. Eller så tycker föräldrarna bara att deras små raringar är så duktiga och vill visa upp dem. Och de vill dem ju bara väl. Givetvis. Precis som Manges pappa på fotbollsträningarna när jag var liten.
  Men det slutar sällan väl.

TV4 har en guldkalv i peddo-tv. Det handlar ju om att locka barn att titta - det är de som bestämmer över fjärrkontrollen - för då tittar föräldrarna och då klingar det i reklamkassan.
  Kanske tycker TV4 att det är värt priset om några av de småungar som juckar i Chers eller Britney Spears avlagda trikåer blir sabbade för livet och att ännu fler, de som tittar, redan i 10-årsåldern får för sig att sex är svaret på livsfrågorna.
  Eller kanske kommer ingen till skada alls. Men det utmanar all form av god smak att pressa fram vuxenlekar ur barn på bästa sändningstid.
  Så kan ni inte, snälla, sluta nu. ”Småstjärnorna” har sänts sedan 1995, har runt 1,5 miljoner tittare och TV4 går starkt på börsen. Säg tack för reklampengarna, sätt in en del av dem i en fond för anorexioffer och sexualneurotiker och lägg ner.
  Det vore det enda anständiga.
  Vi säger så.