Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
FREDAG 3 MARS 2000
 

Innelistan

Puls Virtanen listar de hetaste svenskarna.
fredrik.virtanen@aftonbladet.se
Felix Herngren

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
Virtanens val

1 ÅT
Felix Herngren
Kort sagt Sveriges roligaste man. I svår konkurrens just nu (de stenbisarra barn-sketcherna i ”Luuk”, ”Grogg” och ”Rock!!!”) men lätt på guldplats. Man borde ju tröttna på Dan Bäckman, men varje torsdag i ”Luuk” träffar han rakt i skrattgropen. Som morfindåsig pretto-Bäckman eller som revolutionsromantisk pretto-Bäckman. Eller bara som pretto-Bäckman. Herngren är en briljant komiker med sinne för det subtila och det vulgära. Dessutom är han råhet reklamfilmsregissör.
2 ÅT
Thomas Andersson
Tillbaka med 4-spårssingeln ”Landet vi föddes i”, en poetiskt mörk men hoppingivande skildring av i dag. Fullständigt på allvar och med de starkaste melodier han skrivit. Producerad av Lars Halapi. Vore världen vacker är han årets Patrik Isaksson.
3 NY
Jörgen Persson
Tog hem VM-guld i pingis, världens största sport om man räknar utövare, tillsammans med Peter Karlsson och Jan-Ove Waldner genom att spöa världmästaren Liu Guoliang i den avgörande, sjukt spännande matchen.
4 NY
Erica Johansson
EM-guld i länghopp på 6,89, nytt svensk rekord. Och efteråt fick hon frågan om hon kände sig bäst, och sa bara: ”Jag ÄR bäst!” Så självklart, men ändå så ovanligt i snälla Sverige.
5 NY
Povel Ramel
Ibland var han Sveriges Burt Bacharach. Ibland blev de gladjazziga popkaramallerna lite väl ordvitsiga. Men nya cd-samlingen är en given present till farmor. ”Var är tvålen”, ”De sista entusiasterna” och ”The gräsänkling blues” är härliga klassiker.
6 1
Victoria Dyring
Programledare för ”Hjärnkontoret”, som blev bästa barn/ungdoms-program på Aftonbladets tunga TV-prisgala. Mycket välförtjänt, så kolla in ”Hjärnkontoret” varje tisdag i SVT2 kl 18.30.
7 4
Cecilia Frode
Väldigt bra som kåkfararen Peter Wahlbecks fru i Holm & Herngrens ”Det blir aldrig som man tänkt sig”. Filmen blev inte riktigt som jag tänkt mig, men ett härligt slut, massa roliga scener och Cecilia Frode gör den sevärd.
8 NY
Gustav Vasa
Han dog 1560. Han flydde mot Norge 1520, och i motsatt riktning åker hurtiga människor skidor på söndag. Vasaloppet har pågått sedan 1922 och Gustav Vasa blev regent 1523 och jag brukar vakna när de flesta redan är i mål.
9 NY
Henrik Schyffert
”Rock!!!”, som ligger strax efter roliga ”Grogg” med Robert Gustafsson och Johan Wahlström i SVT1 på torsdagar, är riktigt skönt nördreferensig 90-talshumor. Men stackars, stackars Staffan Schmidt. Fast rätt åt honom.
10 NY
Kajsa Bergqvist
Europamästarinna i höjdhopp. Och snyggt gjort också. Helt cool var hon när hon favorittippad klev upp och tog 2,00 meter i andra hoppet.

Utelistan
1
Pontus Gårdinger
Aj då, ”Mullvaden”, kanal 5 söndagar, som verkade ha en så bra idé var rörigt och med konstiga uppdrag. Synd.
2
Ulrika Nilsson
Funkar inte alls med Bengt Magnusson i ”Nyhetstimmen”.
3
Johan Godzilla Lennström
Villa Medusa ger skräckinjagande insikter i svenska folket.


   

   
  FLER NYHETER