Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 25 FEBRUARI 2000
 
  

Är det här svenskt?

Blümchen Blümchen är på generöst humör. Hon ger de flesta svenska singlarna godkänt och faller helt för Andreas Johnson.
Blümchen sätter betyg på svensk musik
Hon gillar Mauro Scocco och Titiyo – och allra mest Andreas Johnson.
  Men tycker inte om Marcus och Keith.
  – Varför ger man sig på att göra cover på en så fantastisk låt som Wonderwall? Det krävs en hel del för att klara av det...


A-Teens ”Gimme gimme gimme” 4 plus
Det här är A-Teens. Jag har träffat dem i Tyskland där de är rätt ofta. Jag vet hur det är att vara så ung och resa massor så det är bra att de är flera stycken som kan stötta varandra. Det är kul att höra ABBA-låtar igen, speciellt i ny tappning, men jag undrar vad som händer med
A-Teens om ett år.
Marcus och Keith ”Ögon som hos få” 3 plus
Om den här sången skulle spelas på radio skulle jag höja volymen för det är en fin låt. Skulle de sjunga på engelska skulle det kännas väldigt internationellt, det är sån musik som görs överallt. Men deras version av Wonderwall är fruktansvärd.
DJ Mendez ”Razor tongue” 2 plus
Jag hörde den här i dag! Det är inte något som jag tvunget skulle köpa, men det är rolig musik. ”Razor Tongue” är ett bra namn som får mig att le och texten är bra, han säger precis vad han vill.
Markoolio ”Millennium 2” 3 plus
Millennium Zwei... Är det en fortsättning eller är det samma låt? Varje gång jag kommer till Sverige så ser jag videon på tv. Det är en bra danslåt. Det är dock lite onödigt att driva med andra artister.
Ayo ”Gudinnor” 3 plus
Jag lyssnar mest på rock, är detta rapmusik? Det låter lite mer
r’n’b-aktigt. Min bror lyssnar mycket på sån här musik så jag brukar höra det från hans rum. Det är en låt med fina nyanser. Man gungar till det.
Mother’s Pride ”Learning to fly” 2 plus
Det händer inte så mycket. ”Bam bam bam bam”. Det är lite tråkigt när det inte finns någon melodi. Jag skulle dansa till det om jag var ute på en klubb, men det är ingenting jag skulle lyssna på hemma.
Andreas Johnson ”The games we play” 5 plus
FEM POÄNG! Jag gillar verkligen honom. Han är cool, ser väldigt bra ut och har en jättefin röst. Får jag behålla den här skivan? Han är min favorit!
100 Har soul.
Mauro Scocco ”Allt är till salu” 4 plus
Den är trevlig. Den får en trea. Bra röst. Soul rör vid en på något sätt.
Drömhus ”Hålla dig nära” 3 plus
Det här är väl också en cover? Den liknar massor av andra låtar. Hon har bra röst, är jättesöt och låten är definitivt dansant. Får jag ge Mauro Scocco fyra poäng? Så får hon en trea.
Weeping Willows feat.
Titiyo ”When you are asleep” 4 plus
Är det här verkligen svenskt? Det är något man lyssnar på när man är ensam. Väldigt dramatiskt och mannen och kvinnan fungerar väldigt bra tillsammans. Det låter som en James Bond-låt. Skulle passa perfekt!
Big Fred ”Cash” (osläppt) 3 plus
Jag träffade honom på ”Toppen” på ZTV, han är så stor! Det är en jättebra sampling, ”Ring my bell” är en bra låt. En typisk raplåt. Det är samma sak med tysk hip-hop. Jag hör aldrig vad de sjunger, så det spelar ingen roll på vilket språk de rappar. Men den är väldigt dansant, på ett party skulle den fungera perfekt!

arkiv Blümchen
Namn: Jasmin ”Blümchen” Wagner. Ålder: Nyligen fyllda 20. Yrke: Sångerska, programledare. Född: I Hamburg den 20 januari 1980. Genombrott: Låten ”Ich bin wieder hier”, en cover på Rozellas hitlåt ”Everybodys free (to feel good)” från 1992. Aktuell: Nya singeln ”Gib mir noch zeit” från albumet ”Jasmin”.


   

   
  MER I PULS

Pulsredaktör på nätet: Johanna Börjesson