Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 18 FEBRUARI 2000
  

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se


knäcker på cd
Donnas
The Donnas - get skintight
   Om Ramones hade haft fyra lika dekigt tonårspunkiga småsystrar i Kalifornien hade de låtit exakt så här. Snabbt, kort, tufft, sexigt, stenhårt. Skivan kom i somras, men det är inte för sent. Punkig 70-talsrock är liksom inget som vare sig är modernt eller omodernt. För dig som älskar Sahara Hotnights eller Ramones var ”Get skintight” 1999 års bästa skiva. Och då får du en cover på Mötley Crües ”Too fast for love” liksom på köpet. Stenhårt, stencoolt.


ruggigt på video
Jeff Bridges
Arlington road
   Åh neeeej, en sån där film som är alldeles för spännande och hemsk, ni vet som man ångrar att man hyrde men som man bara inte kan stänga av. Fast om du inte är lika mesig som jag ska du hyra ”Arlington Road” med Jeff Bridges, Joan Cusack och Tom Robbins, tätt och ruggigt regisserad av Mark Pellington och med läbbig musik av Antonio Bandalamenti. Otäckt bra, hyr den inte...citatNi ska ha asfett med kredd för er softa approach
MARTIN SKÖLD, KENT
knäcker på ztv
Taxidriver
Taxi Driver
   En av världens absolut bästa filmer, på ZTV kl 22.45, lördag. Med Robert De Niro. Talking to me?


skoj på video
EdTV
EdTV
   Rolig och snäll satir med Matthew McConaughey som Ed, killen vars liv blir direktsänd i tv 24 timmar om dygnet. Sköna gästspel av världens snyggaste Liz Hurley och världens galnaste Dennis Hopper. Som en ”Truman show”-light med vasst skådespeleri av McConaughey - känd för att ha gripits när han rökte gräs och spelade bongotrumma naken - och Woody Harrelson.

långt på bio
Insider
The Insider
   Russell Crowe är briljant och värd alla Oscar han kan få. Al Pacino är, givetvis, också bra som nyhetsproducenten Lowell Bergman på ”60 minutes” som övertalar Jeffrey Wigands (Crowe) att berätta om tobaksbolaget Brown & Williamsons svinaktiga metoder. Michael Manns bästa film, en rejält spännande rulle i stil med klassikern ”Alla presidentens män” från 1976 med Dustin Hoffman (som Bernstein) och Robert Redford (som Woodward). Tyvärr en halvtimme för lång.


Veckans Virtanen
Innelistan