Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
FREDAG 28 JANUARI
 

Innelistan

Puls Virtanen listar de hetaste svenskarna.
fredrik.virtanen@aftonbladet.se




Rockbjörnen

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
Virtanens val

1 NY
Rockbjörnen
266 000 röster har kommit in i år och det gör såklart Rockbjörnen till Sveriges överlägset största musikpris. På måndag hålls galan på Cirkus i Stockholm där det firas stort och vinnarna får sina rockbjörnar. Bland annat uppträder Di Leva, Kent, Petter, Patrik Isaksson och A-Teens som gör upp om årets låt. Nästa fredag kan du läsa om vinnarna i Puls. Och framför allt: vilka blev 1900-talets största artister?
2 NY
Staffan Götestam
I kväll börjar Astrid Lindgrens ”Bröderna Lejonhjärta” sändas på SVT 1 kl 18.30. Lille Staffan Götestam - som senare blev regissör - spelar Jonathan som tar hand om brorsan Skorpan i Nangijala. När jag var liten blev jag rädd. Men oj vad bra.
3 NY
Leila K
En av Sveriges få rockstjärnor med attityd är tillbaka efter flera års förvirring. Madonna-covern ”Burning up” är en fet dansgolvsdänga som borde bli Leilas största hit sedan klassikern ”Got to get” 1989. Svänger.
4 NY
Petra Wrangler
Har SVT äntligen fått ett bra musikprogram? Det verkar faktiskt så efter de första avsnitten av nya Musikbyrån. Och Petra Wrangler är en utmärkt programledare. SVT 1, varje onsdag.
5 NY
Sissela Kyhle
Hyllas tillsammans med Anders Lundin och Babben Larsson för kändissatirshowen R.E.A på Börsen i Stockholm, av bland annat vår egen Jens Peterson. Jag har inte sett den tyvärr, men Kyhle är sällan okul.
6 NY
”Miss Universum”
Medlem i skojiga och smarta orkestern Dr Kosmos som släpper sin andra skiva om Stjärn-Jerry. Dr Kosmos är lite som en proggvariant av Killinggänget. ”Det behövs inga dollargrin för att vara ett äkta borgarsvin.”
7 1
Katarina Ewerlöf
Välförtjänt Guldbaggenominerad till bästa skådespelerska efter toppeninsatsen i Kjell Sundvalls ”Tomten är far till alla barnen”, där allting snurrar kring henne. Ewerlöf är alltid bra.
8 NY
Anna Ottosson
Pillan är skadad, Anja Pärsson är ur form - då dyker Anna Ottosson från Östersund upp nästan från ingenstans och tar hem en världscupsseger i storslalom. Bra.
9 NY
Johan Skugge
Tillsammans med Martin Thomasson och Fredrik Wennerlund medlem i debuterande gruppen Rockmonster som har en mörkt rockande skiva ute, med Velvet Underground och Suicide som klara referenser. Årets debut - än så länge.
10 NY
Ebba Hultkvist
Nya avsnitt av ”Skärgårdsdoktorn” håller på att spelas in och tidningarna har reportage och man blir ju redan sugen, men det börjar inte sändas förrän i april. Och jag vill fortfarande ha en Skärgårdsdoktortröja.

Utelistan
1
Rednex
Haha, ”The way I mate” är en sagolikt dålig comeback.
2
Matti Berenett
Försökte se ”Skilda världar” igen, men det håller ju bara inte. Usch man skruvar på sig sådär pinsamt.
3
Martin Timell
”Barnstjärnorna” är ett fruktansvärt program. Stackars barn.


   

   
  FLER NYHETER