Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
MÅNDAG 9 AUGUSTI 1999
  

Lotta Engbergs bröllopskupp
Gifte sig med Patrik – på kräftskivan

673 DIREKT FRÅN GOLFBANAN Vännerna fick finna sig i att gå direkt till kapellet från golfrundan. ”Vi har hållit allting hemligt ända in i det sista”, säger Patrik Ehlersson.
Foto: KAI REHN
Det blev ett bröllop i största hemlighet. Inte ens de närmaste vännerna kände till det.
  I lördags kväll gifte sig dansbandsdrottningen Lotta Engberg och sambon Patrik Ehlersson – efter en golfrunda med sina vänner.
  – Vi har hållit det hemligt och det var bara familjen som visste om det, säger en lycklig Partik Ehlersson till Aftonbladet.
  Vigseln var kyrklig och ägde rum i Öjareds kapell i närheten av parets villa vid sjön Mjörn utanför Alingsås. Ett 40-tal vänner hade samlats för den årliga kräftskivan som varje år inleds med en korthålsrunda på en närliggande golfbana.

Golfkeps som bröllopsklädsel
  – Men efter rundan fortsatte vi direkt till kapellet så de flesta bröllopsgästerna fick finna sig i att ha shorts och golfkepsar som bröllopskläder, säger Partik Ehlersson.
  Där väntade Lotta, barnen och övriga i familjerna.
  Patrik Ehlersson och Lotta Engberg har spelat tillsammans sedan 1980-talet, då i Anders Engbergs orkester. Då var Anders och Lotta ett par men 1994 gick Lotta sin egen väg och bildade en egen orkester tillsammans med Patrik och ytterligare två bandmedlemmar.
  Paret har sedan två och ett halvt år tillbaka bott tillsammans och för en tid sedan flyttade de in i sin villa med sina barn. Lotta Engberg har två döttrar, Amanda och Malin och Patrik Ehlersson tre barn Jeanette, Daniel och Johnny.

Fest långt in på småtimmarna
  Efter lördagens överraskningsbröllop blev det fest i villan långt in på småtimmarna.
  – Det har inte blivit många timmars sömn i natt, säger Partik Ehlersson.
  Just nu jobbar Lotta Engberg med en musikal i Stockholm men under hösten kommer hon att få ledigt för ett par spelningar med sin orkester.
  Någon bröllopsresa är det inget tal om för tillfället.
  – Det har vi inte tid med, kanske nästa år, säger Partik Ehlersson.
  Inte ens bandmedlemmarna i Lotta Engbergs orkester kände till gårdagens bröllop.

peter.oholm@aftonbladet.se


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77


   
  FLER NYHETER