Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TORSDAG 1 APRIL 1999
  

’Jag var sex- missbrukare’

”SEX VAR SOM EN DROG” ”Det var lika viktigt att få tag i en stjärt som för vissa att få tag i tio gram hasch”, säger Örjan Ramberg till svenska Playboy. I dag går han i terapi och har lämnat sitt vilda liv bakom sig.
Foto: JOACHIM LUNDGREN
Örjan Ramberg talar ut om kvinnor, otrohet och droger
Ryktena omsvärmar skådespelaren Örjan Ramberg, 50.
  Nu talar han ut om sexmissbruk och droger.
  Och berättar om det nya livet med sambo och barn.
  
Örjan Ramberg är tystlåten om sitt privatliv. Men i en intervju med författaren Unni Drougge berättar han öppet om sitt liv och om sexmissbruket. Intervjun publiceras i svenska Playboy.
  I dag lever Dramaten-skådespelaren Örjan Ramberg i ett samboförhållande med skådespelerskan Lena Nilsson, 36. Tillsammans har de sonen Georg, ett halvår gammal. Örjan Ramberg går i terapi och har lämnat sitt gamla liv.
  Sexmissbruket säger han pågick på 1970-talet fram till 1980. Mest raggades kvinnorna på innestället Victoria i Stockholm. Sex var som en drog.

”Man vill få henne att göra mer”
  
– Jag såg mig själv som en sexmissbrukare förut, men det är jag inte längre. Fast det var jävla härligt att vara sexmissbrukare. Problemet är bara att man blir missbrukare på allt annat också, säger Örjan Ramberg i intervjun.
  Han har aldrig räknat antalet erövringar.
  Det handlade inte heller om det rent fysiska, själva akten.
  – Man tänjer på gränserna också. Tänker inte på att bara sticka in den, utan man vill få henne att göra mer, säger Örjan Ramberg till tidningen.
  Han ser sexmissbruket som utslag av bekräftelsebehov och fåfänga.
  I dag säger Örjan Ramberg att normalt sex är bäst.
  På frågan om han varit med prostituerade svarar han i Playboy:
  – Jag var i Thailand på 1970-talet. Om de var prostituerade vet jag inte. De ville ha gåvor.

Droger ledde till pervertioner
  
I intervjun berättar han också om droger. Sista gången han tog droger var 1973. De lämnade fadd eftersmak. Han såg att droger ledde till pervertioner.
  Örjan Ramberg berättar också om relationen till fadern, som han inte träffade förrän vid fyllda 40. Mötet skedde på ett hotell. Fadern tog initiativet. Trots den spända situationen var Örjan Ramberg lugn. Och han gillade fadern.
  Ryktet som råbarkad kvinnokarl har följt Örjan Ramberg. Och han har lockat några av Sveriges allra mest åtråvärda kvinnor.
  Örjan Ramberg har barn med skådespelarkollegorna Ewa Fröling och Lena Olin. Men förhållandena har inte hållit.

Satsar på rollen som pappa
  
I intervjun berättar han att han tidigare försökt straffa sig ur förhållanden som blivit krävande. Först genom att vara otrogen. Sedan har han tyckt att han inte är värdig kvinnan. Och slutligen har han kört relationen i botten.
  I dag vill Örjan Ramberg inte slippa loss från sin kvinna Lena. Han avstår medvetet från frestelser som tidigare var fällor.
  Och han satsar på papparollen. Att se barnen växa upp och bli lyckliga.
Cina Rönn
cina.ronn@aftonbladet.se


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77


   
  FLER NYHETER