Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TISDAG 13 OKTOBER 1998
  "Nästa budget kräver vi större förändringar"

Miljöpartiets Peter Eriksson

MP:s Peter Eriksson ändå nöjd med budgetproppen

Peter Eriksson säger: Hej, välkommen att fråga de gröna!
Mulle säger: Grattis! till att få jobba med Åsbrink och den nya budgeten. Är det häftigt att vara med och bestämma?
Peter Eriksson säger: Det finns de som är lite rädda för makt men jag tycker att det är för att man vill förändra som man börjar med politik. Så det känns bra.
T.Svensson frågar: Var arbete med budgeten som Du tänkte dig, eller var det annorlunda på något sätt?
Peter Eriksson säger: Vi har arbetat med budgeten även tidigare år fast vi då har skrivit egna motioner. Såd det var inte så annorlunda.
T.Svensson frågar: Hur skall Ni från MP lyckas hålla sams med(S) i fyra år, när de bägge partierna har så olika synpunkter i Europafrågan?
Peter Eriksson säger: S säger att de inte vill samarbeta om Europafrågorna. Jag tror att det mest beror på att de inte riktigt vet vad de vilol.
jörgen g säger: Är ni nöjda med budgetprop?
Peter Eriksson säger: Ja vi är väldigt nöjda med tanke på att det var så kort om tid att förhandla på och att utrymmet för förhandlingar var väldigt litet. Nästa budget kommer vi att kräva mer förändringar.
Ingrid frågar: Varför kan man inte inkomstreglera barnbidraget.Som det nu är kan en familj med höga inkomster låta barnbidraget växa på något konto och köper sen en bil eller lägenhet åt barnet ifråga när 18-års gränsen har blivit nådd.Det tycker jag är hemskt orättvis för alla dom som verkligen är i behov av barnbidraget i den vardagliga försörjningen. Då kunde man kanske öka summan så den verkligen kom dit där den gör nytta. Tack för ordet.
Peter Eriksson säger: Jag håller helt med dig. Det är också vad miljöpartiet säger. För s och v verkar dock det nuvarande systemet vara en helig ko.
Andreas säger: Hur ska vi rädda sjöfartsnäringen kvar här i Sverige?
Peter Eriksson säger: Det är inte så enkelt. Vi måste antagligen ha ungefär samma förutsättningar som andra länder för sjöfartsnäringen. Problemet är att Norge, Holland och några till dumpar skatterna och kör med illojal skattekonkurrens. Det är inte säkert att det blir bättre för att alla gör samma sak.
jörgen g frågar: Vilka förändringar kommer ni att kräva till nästa budget?
Peter Eriksson säger: Det har vi inte diskuterat ännu.
T.Svensson undrar: Skatten på Bensin & Diesel vill Ni höja, min flickvän arbetar 8 mil hemifrån det kostar henne ca 320:-/ Dag att åka till jobbet, förslag?!
Peter Eriksson säger: Vi vill ha ett glesbygdsavdrag så att många av de som verkligen behöver bilen inte ska drabbas. Vårt förslag innebär också att det blir större krav på bilindustrin att ta fram mer energisnåla bilar. På så sätt behöver det inte bli dyrare för din flickvän
Bosse V i Kalix säger: Har en fråga till dig Peter här ute på nätet är du fortfarande lika engagerad i att få reda på registringarna av oss kommisar :)driver du den frågan lika hårt i au ??
Peter Eriksson säger: Just nu har jag hamnat i finansutskottet och där är det inte lika mycket frågor som handlar om åsiktsregistrering och storebror ser dig. Men jag kommer att fortsätta med dom frågorna ändå eftersom jag tycker att det är väldigt viktigt.
MOrgan Karlsson undrar: vad anser du om stadsskulden
Peter Eriksson säger: Det är bedrövligt att vi varje år ska behöva betala så många miljarder i räntor till de som redan har så gott om pengar. Jag tycker att det är viktigt att vi betalar av på skulden så att inte våra barn ska behöva ta smällen.
Venus as a boy säger: Undrar bara om du känner dig lite röd eller om du bara är grön?? 6-timmarsarbetsdagen är ju en fenomenal idé, och den är ju en vänsterfråga?????
Peter Eriksson säger: Sänkt arbetstid är en typiskt grön fråga som de gröna i hela Europa driver. Jag känner mig helt grön.
josse frågar: vad anser du om skatterna?
Peter Eriksson säger: Jag har många åsikter om skatterna. Framförallt måste de innebära att vi har råd med en bra vård och skola och en omfördelning till de som har det knackigt och dessutom ska skatterna bidra till en bättre miljö. Vi borde höja miljöskatter och sänka skatten på arbete.
Peter Eriksson säger: Hej då och tack för frågorna. Nu måste jag rusa.