söndag 3/5 1998
  Länsansvariga vill avsätta nyd-ledare
MALMÖ. Fyra av ny demokratis fem länsansvariga vill avsätta John Bouvin som partiledare. Efter att Bouvin omhändertogs av polis för störande av ordning på 1 maj har de fått nog.
   I ett gemensamt upprop skriver de länsansvariga att John Bouvin har missbrukat förtroendet och kommer officiellt att avsättas på partistämman 21 maj. Men i praktiken är han redan nu borta, anser de.
   -Som han bär sig åt tänker vi nonchalera honom. Jag är övertygad om att partistämman avsätter honom. Missnöjet sjuder i alla distrikt. Jag har inte hört någon som vill ha honom som ledare längre. Vi kan inte föregripa partistämman men avsatt lär han bli, säger Elver Åkesson, ansvarig för nyd i Halland, Småland och Blekinge till TT.
   1 maj gick John Bouvin fram och tillbaka med flaggor i enmansdemonstration på Östermalmstorg i Stockholm. Något demonstrationstillstånd hade han inte. Han fortsatte demonstrera trots att polisen uppmanade honom att sluta. Bouvin omhändertogs sedan av polisen för störande av ordning.
   -Han gör saker på egen hand utan att fråga vad andra tycker i partiet. Vi tar helt avstånd från hans sätt att trotsa ett demonstrationsförbud. Vi tycker det var helt fel. All vår kraft går åt att förklara varför vår partiledare beter sig på ett visst sätt när vi i stället borde ägna oss åt att föra ut vår politik. Men nu räcker det, säger Elver Åkesson.
  
Suzanne Hörle/TT