Aftonbladet  
Aftonbladet nyheter  

Torsdag 12 mars 1998

Anni-Frids dotter död i bilolycka
Peter Grönvall: Vi var som syskon – jag saknar henne
144
Benny Anderssons son Peter Grönvall växte upp med styvsystern Lise-Lotte.
Foto: TOMMY MARDELL

Anni-Frid Lyngstad-Reuss dotter Ann Lise-Lotte Casper har omkommit i en trafikolycka.
  Hon blev 30 år gammal.
  – Vi var som syskon. Jag saknar henne, säger styvbrodern Peter Grönvall.
  Anni-Frid och hennes närmaste har tagit dödsfallet hårt.
  – Det som hänt är så otroligt tragiskt. Men Anni-Frid vill inte tala om det. Det är privat, säger Görel Hanser, mångårig ABBA-medarbetare, som haft kontakt med Frida efter olyckan.
  Anni-Frid Lyngstad-Reuss ställer mycket sällan upp på intervjuer. I samband med sitt senaste skivsläpp för två år sedan berättade hon öppenhjärtigt för Aftonbladet om sitt varma förhållande till sin familj.
  – Det finns väldigt mycket kärlek mellan mig och mina barn, jag uppskattar dem enormt mycket. Det enda jag önskar är att jag gett mina barn mer närhet. Jag är inte någon särskilt fysisk person.
  Peter Grönvall växte upp med Lise-Lotte. Relationen blev stark trots att styvsyskonen inte hade några blodsband.
  Lise-Lotte blev hans styvsyster när Anni-Frid gifte sig med Peters pappa Benny Andersson.

”Vi kom mycket nära varandra”
  Lise-Lotte och hennes bror Hans var resultaten av Anni-Frids första äktenskap med Ragnar Fredriksson, en matthandlare från Eskilstuna där Frida växte upp.
  Peters mamma heter Christina Österman och var Benny Anderssons tonårskärlek.
  – Alla barnen var som en familj. Vi kom mycket nära varandra, minns Peter Grönvall som i dag är etablerad musiker och låtskrivare.
  Hans saknad är stor. Peter berättar att styvsystern omkom i en bilolycka i USA den 13 januari. Lise-Lotte var då sedan länge bosatt i det amerikanska samhället Livonia.
  – Hon flyttade till USA i tonåren för att studera. Då gick det inte längre att hålla kontakten som i unga år. Men vi brukade höras av på telefon.
  – Senast vi sågs var förra sommaren. Hon hälsade på ute på vårt lantställe i Trosa och vi hade det trevligt, berättar Peter Grönvall.
  För tio år sedan gifte sig Lise-Lotte med amerikanen Charles Geritt Casper i Fors kyrka i Eskilstuna. Paret hann få sonen Jonathan innan de senare valde att gå skilda vägar.
  Anni-Frid Lyngstad-Reuss lever sedan drygt 14 år i Schweiz. Hon är gift med prins Ruzzo Reuss som är god vän med den svenske kungen.

Kondoleanser från kungaparet
  Anni-Frid Lyngstad-Reuss är själv vän med drottning Silvia.
  De två kvinnorna sitter båda i organisationen Mentor Foundations styrelse där de haft flera tillfällen att träffas och samtala.
  – Kungaparet har framfört personliga kondoleanser till Anni-Frid, säger hovets presstaleskvinna Elisabeth Tarras-Wahlberg.