Aftonbladet  
Aftonbladet nyheter  

Onsdag 11 februari 1998

En toppensnäcka dyker upp
Modevisningen PLAYMATE PÅ HEMBESÖK Playboymodellen Victoria Silvstedt tyckte att det var lite pinsamt att likt Venus stiga upp ur ett snäckskal och träda fram till allmän beskådan. ”Det känns mer pinsamt att göra grejer på hemmaplan. När jag fotograferades för Playboy trodde jag inte att bilderna skulle synas i Sverige”,sa hon.

En toppmodell, nästan som Gud skapade henne.
  En annan modell helt klädd i choklad.
  I går, under NK:s årliga modevisning, fick man se det mesta.
  Förra året var visningens stjärna supermodellen Jerry Hall.

  I år hette hon Victoria Silvstedt, en riktig toppsnäcka.
  – Man ville att jag skulle vara så gott som helnaken, men det fick jag inte för Playboy, säger Victoria Silvstedt.
  Det hela utspelade sig i går kväll i Stockholm på NK:s stora årliga modevisning, vars tema i år stavades ”Lustgården”.
  Efter nymfer, häxor, hårdrockare, Evor, väsen, och mycket annat spektakulärt, avslutades modevisningen med att Victoria Silvstedt uppenbarade sig i en jättesnäcka.

Modevisningen TUTTANCHAMON? Här provsmakar jag den chokladkreation som NK:s chefskonditor Stefan Johnson-Petersén med stab hållit på med att färdigställa i en veckas tid.
”Pinsamt på hemmaplan”
  Victoria, regerande Playmate of the year, årets utvikningsflicka i tidningen Playboy, tyckte att det var lite pinsamt att, likt en sentida Venus, träda fram till allmän beskådan.
  – När jag blev fotograferad för Playboy tänkte jag att dom bilderna är det väl ingen här hemma som ser. Det känns alltid mer pinsamt att göra saker på hemmaplan.
  Victorias mamma Ulla, som lämnat Bollnäs för Stockholm för en dag, ger dock dottern med beröm godkänt.
  – Jag tyckte hon var jättefin. Och jag har accepterat att det tillhör modellyrket, det hon gör, säger Ulla Silvstedt och tittar ömt på sin dotter, som är på ett av sina fåtaliga Sverigebesök.

Iögonfallande blomkreationer
  Det mest iögonfallande inslaget vid sidan av Silvstedt den yngre var de blomkreationer som designern Lars Wallin tagit fram tillsammans med NK:s florister.
  – Det har varit arbete dygnet runt för många den senaste tiden eftersom alla blommor skulle vara färska. Ingen vissen show här alltså, vilket intygades av världens första kvinnliga supermodell modell large, amerikanska Emme Aronson, som var på plats tillsammans med maken Philip, speciellt inbjudna av kvällens festfixare Micael Bindefeld.
  – Visningen var så kreativ, så spännande! Och Victoria Silvstedt var så vacker! säger Emme. Hon och maken Philip är i Sverige eftersom hon ska göra en ny reklamkampanj för ett svenskt klädföretag. Under tiden passar man på att hälsa på Philips svenska barndomsvän Tomas Kull, som Philip gick på high school tillsammans med.
Tom Hjelte

Fotnot: Modeshowen ”Lustgården” visas i dag och i morgon på NK (klockan 17.00 och 18.00) för allmänheten. Victoria Silvstedt är dock ej närvarande, eftersom hon flög till Asien på jobb för Playboy tidigt i morse.