’Kungen var på Gold Club’
EXKLUSIV KLUBB Inne på Gold Club finns både en mer traditionell nattklubb med stripteasedansöser och privata mindre rum där man mer enskilt kan titta på kvinnor som tar av sig kläderna. Hovet förnekar bestämt att kungen skulle ha varit där. Klubben ligger i Buckshead, Atlantas mest exklusiva område.
Foto: AP
Advokat: Han befann sig i ett privat dansrum
NEW YORK. Kung Carl Gustaf var på strippklubben Gold Club när han besökte OS i Atlanta 1996.
  Kungen befann sig i ett privat dansrum med säkerhetsvakter utanför.
  Det hävdade i går den ansedde amerikanske brottmålsadvokaten Nick Lotito under en rättegång mot klubbens ägare.
Nick Lotito.


  Advokaten bekräftar i ett samtal med Aftonbladet vad han sa under sitt öppningsanförande i en federal domstol i Atlanta:
  – Jag har fått uppgifterna från anställda på klubben, som jag intervjuat som en del av förberedelserna för rättegången.
  – De säger att den svenske kungen var i ett av de avskilda rummen som finns i den övre delen av klubben. De kallas Gold Rooms. Han hade med sig minst två säkerhetsmän som stod på vakt utanför, säger Nick Lotito.

”Kungen tittade på danserskor”
  
Advokat Nick Lotito kan inte säga om kungen kom i sällskap med någon eller om han betalade för besöket eller inte. Inte heller vad han gjorde inne i det avskilda rummet.
  – Men det normala är att folk kommer dit och tittar på vackra kvinnor som tar av sig kläderna. Vitsen med de avskilda rummen är att kändisarna inte ska behöva beblanda sig med den övriga publiken. De uppgifter jag fått säger att kungen tittade på danserskor.
  Lotito låter mycket förvånad över att hans uppgifter väckt sådant rabalder i Sverige.
  – Jag nämnde den svenske kungen mest i förbifarten bara för att visa att en rad kända och respekterade människor besökte Gold Club och deras så kallade Gold Rooms. Många har med sig egna säkerhetsvakter posterade utanför rummen utan att det för den skull pågår något illegalt därinne.

Madonna har besökt klubben
  
Lotito nämner en rad kända namn bland besökarna; fastighetsmagnaten Donald Trump, basketstjärnan Michael Jordan, Madonna, skådisen Bruce Willis och rockstjärnan Mick Jagger.
Kan det vara så att personalen tagit miste och att det inte alls var den svenske kungen de såg?
  
– Jag hoppas verkligen inte det. Jag visste att den svenske kungen var i Atlanta under OS och hade ingen anledning att ifrågasätta personalens uppgifter.
  Nick Lotito tillhör en av Atlantas mest respekterade advokatfirmor. Han har ett mycket gott anseende som brottmålsjurist.
  Aftonbladet har också talat med en ansvarig på klubben som bekräftar att kungen varit där.
  – Jag kommer inte ihåg exakt när men han har definitivt varit här, säger mannen som inte vill bli citerad med namn.
Hur vet du att det var den svenske kungen?
  
– Livvakterna berättade det för mig. Han hade amerikanska livvakter med sig och också några ur sin egen säkerhetsdetalj.
  Striptease är en helt legal verksamhet i Atlanta. Gold Club är en exklusiv nattklubb som tillhandahåller ”vuxenunderhållning” till höga priser. En flaska champagne kostar 350 dollar, cirka 3 500 kronor. Klubben ligger i Buckshead, Atlantas mest exklusiva område.

Olagligt med sexuella tjänster
  
Gästerna kommer i BMW, Mercedes, Jaguarer, limousiner och andra exklusiva bilar.
  Rättegången handlar om huruvida klubben erbjöd även sexuella tjänster – vilket är illegalt – och dessutom lurade kunderna på stora belopp genom kreditkortsbedrägerier.
  Åklagaren hävdar att det handlar om maffiaverksamhet organiserad av Gambino-familjen i New York.
  I USA har uppmärksamheten koncentrerats kring åklagarens påstående om att en rad kända idrottsmän haft sex med prostituerade på klubben.
  Rättegången beräknas pågå i flera månader.
  – Men jag tror inte kungens namn kommer att nämnas ytterligare, säger Nick Lotito.
Wolfgang Hansson
New York

Flera kända personer har besökt Gold Club
Advokaten Nick Lotito nämner en rad kända namn bland besökarna:
  • Donald Trump.
  • Michael Jordan.
  • Madonna.
  • Bruce Willis.
  • Mick Jagger.
    Publicerad: ONSDAG 16 MAJ 2001