Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TORSDAG 17 AUGUSTI 2000
 
 


Testpanelen sätter plus på årets surströmming
I Norrland är surströmming nationalrätt, och dagens premiär firas på flera håll med stora fester. Det finns en rad olika inläggningar att välja på.
Vilken surströmming äter du?

Maud Adams, 55, skådespelare, Luleå/Los Angeles:
  
– Helst Kallax. Det måste vara med alla norrländska tillbehör: hembakat tunnbröd, hackad lök, färsk mandelpotatis och ett gott öl och en nubbe till.


Lasse Eriksson, 51, komiker, uppvuxen i Piteå, numera Uppsala:
  
– Jag tycker om alla sorter. Medvetet äter jag aldrig samma sort från år till år. Men det måste vara filé. Den ska vara fast och fin, den smakar för jävligt om den är slapp.


Staffan Ling, 55, programledare, Umeå:
  
– Oskars. Jag äter den i klämma.


Niklas Jonsson, 31, längdskidåkare, Piteå:
  
– Det spelar ingen roll. Jag köper lite vad som helst, jag är inte kräsen.


Helen Sjöholm, 30, sångerska, Sundsvall, numera Stockholm:
  
– Jag äter det som bjuds, men tycker Ulvån är fin.


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER