|
Vilken surströmming äter du? Maud Adams, 55, skådespelare, Luleå/Los Angeles: Helst Kallax. Det måste vara med alla norrländska tillbehör: hembakat tunnbröd, hackad lök, färsk mandelpotatis och ett gott öl och en nubbe till. Lasse Eriksson, 51, komiker, uppvuxen i Piteå, numera Uppsala: Jag tycker om alla sorter. Medvetet äter jag aldrig samma sort från år till år. Men det måste vara filé. Den ska vara fast och fin, den smakar för jävligt om den är slapp. Staffan Ling, 55, programledare, Umeå: Oskars. Jag äter den i klämma. Niklas Jonsson, 31, längdskidåkare, Piteå: Det spelar ingen roll. Jag köper lite vad som helst, jag är inte kräsen. Helen Sjöholm, 30, sångerska, Sundsvall, numera Stockholm: Jag äter det som bjuds, men tycker Ulvån är fin. Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se tips: 08-411 11 11 fax: 08-600 01 77 växeln: 08-725 20 00 |
|