Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
MÅNDAG 31 JULI 2000
 
 

173 Fick en liten pojke.
Foto: TOMMY MARDELL
Louise har blivit mamma
Författaren Louise Boije af Gennäs har blivit mamma. I tisdags födde hon en son på Danderyds sjukhus. Pappa är Carl Erik Lagercrantz.
  
För knappt ett år sedan, i september, gifte sig författaren Louise Boije af Gennäs med den två år yngre affärsutvecklaren Carl-Erik Lagercrantz i bostaden på Kungsholmen i Stockholm.

Var ett par i smyg
  
De två hade då i största hemlighet varit ett par i drygt två år.
  Nu har alltså nästa stora steg i familjen blivit ett faktum.
  Det skedde på Danderyds sjukhus utanför Stockholm med hjälp av en ”fantastisk personal”, som paret skriver i sonens födelseannons.

Levde i lesbiskt förhållande
  
Louise Boije af Gennäs var under många är tillsammans med journalisten Mian Lodalen och var vid sidan av Efva Attling och Eva Dahlgren ett av de mest kända lesbiska paren i Sverige. Innan förhållandet med Carl-Erik Lagercrantz var Louise Boije af Gennäs gift med Peter Voors, då partisekreterare i ny demokrati.
  Louise Boije av Gennäs har vid sidan av sitt författarskap skrivit manus till flera tv-såpor och även medverkat som krönikör i Aftonbladet Söndag.
  Den nyblivne fadern, som av vännerna kallas Calle, växte upp föräldralös hos sin gudfar, greve Nils Mörner, tidigare gift med Antonia Ax:on-Johnson.

petter.ovander@aftonbladet.se


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER