Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
MÅNDAG 17 JULI 2000
 
 

Lugn Hannah Graaf inför rätta
Det var en samlad Hanna Graaf som stod åtalad vid Mölndals tingsrätt.
  Efter sin första rättegångsdag är sångerskan säker på att bli friad från anklagelserna om medhjälp till grovt rån.
  - Jag vet att jag inte gjort något fel, sa hon till Aftonbladet.

Hannahh Graaf
Foto: BJÖRN WANHATALO
   Hanna Graaf står just nu tillsammans med tre män, varav en hennes före detta pojkvän, åtalad i samband med ett rån mot en 71-årig man i Ödeshög 24 februari. Trots att åklagaren Kennert Lundgren gick ut hårt mot artisten verkade hon hela tiden lugn och samlad.
  – Hannah Graaf har genom sitt agerande stärkt gärningsmännen i deras uppsåt, sade han bland annat i sin inledande sakframställan.
  Den riksbekanta modellens och sångerskans inblandning i brotten består enligt Lundgrens teori i att hon försett den övriga trion med en peruk som användes vid tillslaget i Ödeshög. Hanna Graaf ska även ha känt till planerna på rånet mot Föreningssparbanken i Landvetter utanför Göteborg 14 januari. Åklagaren hävdar att hon varit på plats då brotten planerades på ett kafé i Göteborg och i hennes och pojkvännens gemensamma lägenhet i Kungsängen utanför Stockholm.
  - Hanna Graaf har peppat de övriga i samband med rånet. Hon visste om vad som skulle hända men har på inget sätt försökt stoppa händelseförloppet, sade Kennert Lundgren vidare.

Advokaten tillbakavisade alla anklagelser
  Modellens advokat, Leif Silbersky, tillbakavisade kraftigt alla anklagelser och var säker på att få ett positivt utslag från rätten.
  – Jag kan redan nu med största säkerhet säga att min klient kommer att bli frikänd. Åklagaren bygger hela åtalet på en berättelse från en av gärningsmännen vilken är såväl tungt kriminellt belastad som psykiskt svag.
  – Dessutom finns ingen teknisk bevisning som binder min klient till brotten. Det är ytterligare ett faktum som väger tungt till vår fördel.
  Med i rättssalen för att stödja sångerskan fanns systern Magdalena Graaf och hennes man, landslagsmålvakten i fotboll, Magnus Hedman. Paret satt hela tiden tätt intill varandra och lyssnade koncentrerat på vad som sades. Efteråt ville de dock inte uttala sig om hur de upplevt den pressande situationen.
Hannah Graaf sa däremot:
– Självklart är det en mycket jobbig historia att ta sig igenom. Men jag är inte orolig och jag tror att sanningen segrar till sist.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER