Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
MÅNDAG 24 APRIL 2000
 
 

Nordpolenfararna Henrik och Magnus hemma igen
STOCKHOLM De världsrekordhållande Nordpolenfararna Henrik Runell och Magnus Persson är hemma igen. På långfredagen nådde de Nordpolen, och klockan 12.45 på måndagen landade de på Arlanda, där de togs emot av ett 30-tal släktingar, vänner och journalister.
   - Det är otroligt skönt att vara hemma igen. Vi har suttit i trädgården och skålat med kompisarna och snart får jag lasagne, berättar Magnus Persson för TT.
  Jobbigast under resan var kölden om händerna:
  - Det kan göra så ont att man nästan blir aggressiv, säger Magnus, som förutom frostskorpor på näsan mådde bra vid hemkomsten.
  Men att ha skidat de 800 kilometerna från Kanada till Nordpolen på världsrekordtiden 41 dygn verkar inte ha avskräckt de båda äventyrarna:
  - Vi har skojat lite om att skida snabbast över Grönland också. Då handlar det om att ta sig 70 mil på elva dygn. Vi får väl se hur det blir, säger Magnus Persson.
  Med på planet som landade på Arlanda var också Per Nordström, som avbröt expeditionen efter förfrysningsskador, och Henrik Runells flickvän Aino Bunge. Hon överraskade Henrik Runell genom att möta upp på Nordpolen med påskägg, champagne och förlovningsringar i högsta hugg.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER