Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
ONSDAG 12 APRIL 2000
 
 

”Familjen var i fara”
Styvpappan om sin livstidsdom
Det blev livstids fängelse för styvpappan som i julas under andeutdrivning mördade en 11-årig flicka i Skogås utanför Stockholm.
  Hennes 12-årige bror överlevde tortyren. I dag hjälper ett läkarlag pojken till ett nytt liv.
  
– Vi gör allt för att pojken en dag ska få ett nytt hem och kan fortsätta att gå i skolan, berättar advokat Pia Tengvall.
  Pojken vårdas nu på ett utredningshem.
  – Han bär på ett trauma av fruktansvärda minnen, berättar Pia Tengvall som står i ständig kontakt med den 12-årige pojken.
  Han vårdas av läkare, psykolog Viveka Sundelin Wahlsten och hemmets chef Maria Knieling.

Såg hur hans syster kvävdes
  
När 12-årigen kom till hemmet var han till en början tyst, svarade inte om någon ville prata, utan bara vände sig bort. Om de bad honom tala om det som hade hänt fick han tårar i ögonen och började prata om helt andra saker. Den 12-årige pojken såg hur lillasyster torterades och kvävdes till döds med en uppslagen bibel. Själv torterades han så svårt att han medvetslös hämtades med ambulans. Därför ställer ofta den 12-årige pojken väckarklockan mitt i natten och går ensam upp och spelar tv-spel. I domen skriver Huddinge tingsrätt:
  ”Under tortyrliknande förhållanden tvingades barnen att erkänna att de var häxor. Trots att de erkände fortsatte misshandeln och den upphörde inte förrän flickan var död. ”
  I går kväll träffade den 41-årige styvpappan advokat Bo Thorén.
  – Jag vet att ingen förstår mig, var det första han sa när livstidsdomen lästes upp. Jag gjorde det för att familjen var i en stor fara. Jag ville skydda familjen mot andarna.



Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER