Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
ONSDAG 9 SEPTEMBER 1998
 

”Jag vill stötta de lesbiska”

Därför anmälde jag mig till Robinson: Jag är lesbisk och kände att min medverkan kunde göra nytta för de homosexuella. Och så var det ju en spännande utmaning, jag ville testa mina gränser.
Mina bästa egenskaper: Jag trodde att jag skulle vara bra på att liva upp stämningen. Med facit i hand var jag inte så bra på det, jag gick in rätt mycket i mig själv. Däremot var jag som vanligt ordningsam. Jag var lite städtant på ön.
Det bästa med livet på ön: Nu vet jag att jag kan klara av det mesta, i framtiden kommer jag att våga ta ut svängarna mer. Sedan har jag lärt mig uppskatta det jag har. När jag kom hem hade jag fått ett lägre tonfall i min röst, det är som om jag landat i mig själv...
Det sämsta med livet på ön: Jag längtade hem till dem jag älskar och just det här att man inte kan ta kontakt... Vi var verkligen isolerade och det var jättejobbigt. Jag började oroa mig. Fick nästan fnatt.
Om du hade vetat vad du vet idag, hade du sökt: Ja, trots allt var det värt oron, tårarna och stressen. Jag skulle däremot inte göra om det.

Sophie

Sophie Uppvik
Ålder: 26 år Bor: I Bontofta Familj: Flickvän. Och mamma, pappa, syster, bror. Yrke: Mäklarassistent i Kivik Personlig sak: En flaska olivolja.

Lag Nord:
Sophie Uppvik
Torbjörn Ambré
Birgitta Åberg
Rickard Börjesson
Pål Hollender
Magnus Jansson
Elizabeth Anderzén
Lag syd:
Susanne Rittedal
Mia Laaksonen
Roger Ohlsson
Ola Eklund
Alexandra Zazzi
Katarina Johnson Björklund
Herman NikolicNu börjar Robinson igen Allt om Robinson i Aftonbladet.