Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TISDASG 2 FEBRUARI 1999
  

Hon kan bli vår nästa stora stjärna
Dansband Michael Nystås Sanna Nielsen.
  Från ”Till en fågel” till musikalscenen?
  Om några år kan hon vara vår nästa stora stjärna.

  Sanna Nielsen slog ner som en bomb i maj 1996. Hon var elva år gammal och toppade Svensktoppen med Bert Månsons ”Till en fågel” hela sommaren. Samma höst debuterade hon med plattan ”Silvertoner” (Maypole), ett album som mest innehöll puttinuttig Carola-schlager och dansmusik. Sen dess har hon bland annat spelat in en julskiva.
  Nu släpper Sanna Nielsen en ny singel. Och mycket har hänt mellan de raka tonerna i ”Till en fågel” och musikalpotentialen i nya singeln ”Time to say goodbye” (Maypole). Peter Grönwall har producerat och Nanne Grönwall har skrivit den, trots titeln, svenska texten till Andrea Bocellis ursprungsversion. Det är pampigt och låter som hämtat ur ”Den lilla sjöjungfrun”.
Baksidan är en mycket stark, svensk originalballad, skriven av Bert Månson och Anders Stone, ”You couldn't love me anymore”, med doft av Celine Dion.
  Sanna Nielsen är 14 år men sjunger som en 25-åring. Hon har en vacker och kraftfull sångröst och törs leka med registret.
  ”Samlingsalbumet ”Dansbandsfestival 99” (Skara Records) finns än så länge bara som reklam, men med ett så hett innehåll borde det släppas ut till försäljning så fort som möjligt.
  Plattan ges ut i samband med en stor dansbandskryssning och innehåller outgivet eller svåråtkomligt material med de medverkande orkestrarna. Med 19 låtar och en speltid på över en timma tror jag att fler skulle vara intresserade av den här dansanta kombinationen.
  Några band som är med: Drifters, Hjältarna, Kellys, Dannys, Jannez och Jaegers med uppmärksammade sångerskan Paula Pennsäter. Bhonus gör ”Ge mej din kärlek”, en ny 60-talsinfluerad poplåt av Lasse Holm och Gert Lengstrand, med snygga Beach Boys-körer. Scotts gör Peter Bergqvists och Hans Backströms ”Cassandra”, en pigg, poppig, stark låt.
Och grammisnominerade Barbados bidrar med en outgiven, engelsk version av snygga balladen ”Ta mej till himlen inatt”, ”Moon full of love”. Det är som en helt ny låt, ruffigare, modernare, kaxigare arrangerad med coola trumbeats och en annorlunda text om ryssar och gubben i månen och med inklippta nyhetstelegram.
  Vänta inte! Ge ut det här nu!

Bäst just nu
Barbados: Moon full of love (cd-spår)
Grönwalls: Hooked on a feeling (cd-spår)
Kikki Danielssons: Mitt hjärta slår för dig (cd-spår)
Britt-Yngves: Tack för alla ljusen (cd-spår)