Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TISDAG 14 JULI 1998
 

Dansband Michael Nystås Lasse Stefanz nya
cd blir en vinnareLasse Stefanz släpper ett nytt album nästa vecka.
  Den 20 juli kommer uppföljaren till förra årets dubbel.
  Det kan bli orkesterns starkaste på länge.
  Lasse Stefanz senaste singel, ”I ett fotoalbum” (Frituna), är en av årets hittills bästa dansbandssånger. En ballad så pulserande av känslor och minnen att bara en sångare med Olle Jönssons kraft och dignitet kan skänka den trovärdighet.
  Med den ser bandets kommande cd redan här ut som en vinnare. Även första smakprovet, vintersingeln ”Tomma löften, tomma ord” (Frituna), gjorde att förväntningarna steg några grader.
  Lasse Stefanz ser till att släppa albumet mitt i sommaren. Det är ett genialiskt drag, egentligen bara utnyttjat tidigare på 90-talet av Nick Borgen, som gör att den färska skivan ges största möjliga uppmärksamhet.
  Smart.

Ragnar Dahlberg går in i tredje veckan med sitt ”På turné”. I torsdags sjöng Sten Nilsson två helt nya sånger i programmet.
  ”Högre och högre” var namnet på den ena, en stark gospelschlager av Björn Alriksson och Ann Persson, med stark melodi och bra tryck i refrängen, där Nilsson stöttades av fräcka gos-pelkören Örebro Gospel.
  Ett spännande samarbete, men Sten Nilsson har ju vanan inne sen tidigare.

Mona G:s gör en musikvideo till nya singeln ”La Romantica” och påstår sig vara första dansband ”i världen” med det. En modifierad sanning eftersom jag minns gamla videor i tv med Vikingarna och andra på 80-talet.
  Däremot är de säkert ganska ensamma om sitt tilltag på 90-talet.

Camilla Lindén är den unga tjejen som vann första omgången av Joakim Geigerts önskeprogram ”Vaduvill” i TV3.
  Priset var att få åka på turné med Micke Ahlgrens. Jag såg tävlingen och kan vittna om att Camilla Lindén var en rättmätig vinnare. Nu har en singel släppts i ett samarbete mellan Skara Records och Musikverkstan.
  ”I alla mina dar” är en småpoppig schlager av Martin Klaman och Thomas Thörnholm. Lindéns sång är förvånansvärt stadig och säker, med tanke på alla nerver som måste vara i rörelse.
  En klart godkänd debut som ger ett stabilt intryck.

13-åriga Sanna Nielsen hyllar sommaren på singeln ”I love the summertime” (Gazell). Det är en utmärkt, engelsk version av Bert Månsons ”Låt sommarn gunga dig”, som Carina Jaarnek slog med för ett år sen.