Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
MÅNDAG 6 SEPTEMBER 1999
  

Hon är vår nya såpa-prinsessa

793 FRAMTIDSLÖFTE Rebecca Ferguson har gjort en blixtkarriär. Hon började som fotomodell – men det tog inte lång tid innan fyran upptäckte Rebecca och gav henne huvudrollen i storsatsningen ”Nya tider”.
Foto: PETER KNOPP

Rebecca Ferguson – älskar sång och dans
Namn: Rebecca Ferguson. Ålder: 15, fyller 16 den 19 oktober. Familj: Mamma, pappa, och tre syskon. Bor: Eftersom föräldrarna är skilda bor Rebecca ibland hos mamma ibland hos pappa. Bakgrund: Rebecca gick ut nian i Adolf Fredriks musikskola i våras. Förutom sången har hon även dansat en hel del.
”Nya tiders” Rebecca Ferguson är släkt med självaste ”Fergie”
Hon är Sveriges nya såpa-prinsessa.
  Med blått blod i ådrorna.
  ”Nya tider”-stjärnan Rebecca Ferguson, 15, är släkt med engelska ex-prinsessan ”Fergie”.
  Såpastjärnor i all ära. Inget smäller högre än en äkta såpa-prinsessa. Vem kunde ana att det dolde sig en kunglighet bakom överklasstjejen Anna Gripenhielm i ”Nya tider”?
  Men Rebecca Ferguson, som spelar Anna, har släktband rätt in i det brittiska kungahuset.

Mamman släkt med prinsessan
  Det engelska namnet Ferguson har hon fått från mamma Rosemary, som kommer från England. Där finns fortfarande en hel del släktingar kvar och en av dem är ingen mindre än prins Andrews före detta fru, Sarah Ferguson, eller ”Fergie” som hon kallas.
  – Vi är släkt, men på mycket långt håll så jag har aldrig träffat henne, säger Rebecca Ferguson.
  Själv har Rebecca Ferguson inga drömmar om ett liv på tronen. Om det inte handlar om film förstås.
  – Att få rollen i ”Nya tider” är det roligaste som har hänt mig, säger hon.
  Ändå har Rebecca Ferguson redan fått känna på såpalivets baksida. För en tid sedan tog det slut med pojkvännen. De långa dagarna gjorde att de aldrig hann träffas.
  – Det var jobbigt med det dåliga samvetet. Jag tror inte att det går att ha en relation när man jobbar så här mycket.

Högt tempo på inspelningarna
  Dagarna är långa och tempot högt. Ännu har vi tv-tittare bara fått se fyra avsnitt av serien, men Rebecca Ferguson är redan inne på avsnitt 40.
  – Det är lite tufft. Vi börjar åtta på morgonen och håller på till halvsex på kvällen. Sen gäller det att lära sig replikerna också.

Trivs med Kim Sulocki
  Rebecca Fergusons karaktär Anna är 16 år och ihop med arbetargrabben Hugo, spelad av Kim Sulocki, 27. Trots åldersskillnaden fungerar samarbetet utmärkt.
  – Vi trivs jättebra ihop. Han är så säker i sig själv och hjälper mig mycket. När vi ska se kära ut så strålar hans ögon av kärlek, då blir det lättare.
  Allt började med en annons. En modellagentur sökte fotomodeller och Rebecca Ferguson gick dit.
  – Det var massor av tjejer där. Jag hade nummer sexton. Plötsligt sa de: ”Vi tackar alla, men behåller bara nummer sexton”.
  Rebecca Ferguson var överlycklig. Men så många modelljobb hann det inte bli.

Från reklamfilm till såpa
  – En agent ville att jag skulle provfilma för en reklamfilm. När jag inte fick den tyckte hon att jag skulle prova för den nya tv-såpan.
  Att Rebecca Ferguson trivs på jobbet går inte att ta miste på. Och att Kim Sulocki är hennes favorit bland medarbetarna är tydligt. Innan hon ska gå hem efter dagens tagningar, springer hon fram till honom och ger honom en stor puss på munnen.
  – Vi ses sen, säger hon, och hoppar in i den väntande bilen.

elisabeth.lindham@aftonbladet.se


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   
  MER NÖJE