Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TORSDAG 4 FEBRUARI 1999
  

Ljungströms andra yrke: copywriter

Olle Ljungström gör radioreklam.
  Som copywriter, inte musiker.
  – Jag skulle hellre vara trädgårdsmästare än sitta och göra reklamjinglar, säger han till tidningen Resumé.
  Olle Ljungström är inte bara musiker. Han är copywriter också. När bandet Reeperbahn lades ner började han på reklamskolan RMI Berghs och jobbade sedan i flera år under slutet av 80-talet med att skriva reklamtexter. 1991 hoppade han av för att återigen satsa på musiken.

”Vi har roligt själva”
  Men nu är det dags för comeback. För tidningen Resumé berättar han om sin nya karriär som radioreklammakare på lilla reklambyrån Bob.
  – Vi gör kvalitativ reklam och har roligt själva. Vi har en ganska stor skara nöjda kunder som vi hoppas blir ännu större.
  Men det är viktigt för Olle Ljungström att påpeka att han gör texterna, inte musiken i reklamen.
  – Jag jobbar inte här som musiker, utan som gammal copy. Jag är inte här för att jag kan några ackord, jag vill poängtera det. Det finns musiker som gör reklammusik och det är väl inget fel med det. Men jag har inget intresse av det. Jag skulle hellre vara trädgårdsmästare än reklamjingelmakare.

Reklam för egen skiva
  Första uppdraget för Bob var att göra reklam för Ljungströms egen skiva ”Det stora kalaset”. I stället för att spela små snuttar av låtarna så fick man höra Olle sitta och läsa fejkade beundrarbrev från bland andra Bob Dylan.
  – Det låter som en klyscha, men när det är skrikigt kan det vara verksamt att viska, säger Olle Ljungström till Resumé.


... och på söndag gästar han Piteå
Vad har Ronny Eriksson, Bo Kaspers orkester, Anna-Lotta Larsson och Andreas Mattson från Popsicle gemensamt?
  Jo, de är alla uppvuxna i Piteå. På söndag uppträder de med en rad andra Pitåeartister samt gästartisten Olle Ljungström i Norrmalmia sporthall i Piteå. Konserten, ”Det finns ett folk – av en särskild sort”, spelas in av P 3 och till våren väntas allt ges ut på skiva.

Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   
  MER NÖJE