Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
LÖRDAG 9 JANUARI 1999
  

Josefin är stjärnan för Hannes – igen

EN HET SCEN Josefin Nilsson undviker gärna alla diskussioner om likheterna mellan dem och filmparet Nutley–Bergström. – Jag är inte gråhårig än och är sämre på engelska än Colin, säger Hannes.
Foto: PETER KJELLERÅS

Namn: ”Det blir aldrig som man tänkt sig”. Manus/regi: Måns Herngren, Hannes Holm. Skådespelare: Josefin Nilsson, Marie Richardson, Cecilia Frode, Gösta Ekman, Bibi Andersson, Jacob Ericksson, Peter Dalle. Producenter: Måns, Hannes och Patrick Ryborns bolag S/S Fladen Film AB. SVT Drama Malmö, Svenska Filminstitutet, Nordisk Film & TV.fond, Canal+, Buena Vista. Budget: 17,5 miljoner kronor. Premiär: Juldagen 1999.
Gör huvudrollen i nya komedin av pojkvännen

Under inspelningen av ”Adam & Eva” blev Hannes Holm och Josefin Nilsson ett par.
  Nu gör hon även huvudrollen i Måns Herngrens och Hannes nya film.
  – Vi har provfilmat och tagit dem som passade bäst för rollerna, säger Hannes Holm.
  
De är inte precis paret som viker ut sina liv i media. Så Hannes Holm ser sådär lagom road ut när någon frågar om de ska ”göra en Colin & Helena” (Colin Nutley har gjort sex filmer med hustrun Helena Bergström i huvudrollen) i framtiden. Sedan säger han, skämtsamt:

Ingen ”riktig” skådespelare
  
– Jag är inte gråhårig än och är sämre på engelska än Colin...
  – Vi har testat oss fram. Provfilmat för att se vilka som passar ihop i rollerna. Både Måns och jag är lika glada över att det blev just de skådespelare det blev.
  Josefin Nilsson säger att hon efter en film ännu inte känner sig som en ”riktig” skådis.
  Att hon är ”äckligt nervös” inför inspelningen – men tycker det ska bli jättespännande att åter få gå in i en stor roll.
  – I ”Adam & Eva” fick jag gifta och skilja mig och vara ihop med en homosexuell karl. Och nu får jag barn.
Är du van vid bebisar?
  
– Ja, jag har fullt av bebisar omkring mig. Ainbusk Singers-kompisarna har just fått och ska få barn och häromdagen var jag hemma hos Björn Kjellman och hans barn.

Skildrar vardagsliv
  
”Adam & Eva” blev en gigantisk succé. 650 000 biobesökare. Nu fortsätter Måns Herngren och Hannes Holm att skildra sin generations vardagsliv.
  – En modern relationskomedi om föräldraskap, är Måns Herngrens beskrivning av den nya filmen.
  – Det är en kamp att vara en familj, varje dag kretsar kring föräldraskap, menar både Måns och Hannes, och dessa tankar – och en hel del självupplevda händelser – har man nu gått vidare med, vilket blivit manus till ”Det blir aldrig som man tänkt sig”.

Handlar om tre systrar
  
– En bra titel, livet är ju tyvärr så, säger Josefin Nilsson.
  Hon, Marie Richardson och Cecila Frode spelar tre systrar. En av dem har just fått barn, en försöker få barn, en är ensamstående tvåbarnsmamma.
  – Det finns så många olika föräldraskap, med tre systrar fick vi med alltihop, säger Måns.
  – Historien utspelas under ganska lång tid, ett par år. Det firas jul och midsommar. Ett sommarställe på Österlen i Skåne har en stor betydelse. Och alla systrarna har tighta relationer till föräldrarna.
  De spelas av två veteraner i branschen, Gösta Ekman och Bibi Andersson.
  Två pojkvänner till systrarna spelas av Jacob Ericksson och Peter Dalle.

 MER NÖJE