Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
FREDAG 31 JULI 1998
 

Allan Svensson gör ny komediserie


REGISSERAR ”RADIO”... Skådespelaren och regissören Allan Svensson gör nu debut som tv-regissör med komediserien ”På samma våglängd”.
Foto: ULF HÖJER

TV5 gör en Nilecity.
  Allan Svensson regisserar en ny svensk komedi om livet på en radiostation.
  Aftonbladet kan i dag avslöja alla rollkaraktärer.

  Komediserien, som har arbetsnamnet ”På samma våglängd”, handlar om en lokal reklamfinansierad radiostation någonstans i Stockholm.
  Det är Allan Svenssons, populär pappa i ”Svensson, Svensson”, regidebut för tv.
  – Jag har fått många regierbjudanden de senaste åren som inte känts rätt. Men jag tände till direkt när jag fick se idén till ”Till samma våglängd” som är en svensk originalidé, säger Allan Svensson till Aftonbladet.

Taube spelar kvinnokarl
  En av huvudrollerna spelas av Sven-Bertil Taube som aldrig tidigare synts i en komisk roll. Hans rollfigur, Gunnar Andeblad, är en riktig kvinnokarl.
  – Han var som gjord för rollen. Sven-Bertil Taube är en världsvan man som har distans till sig själv. Ni kommer att bli positivt överraskade, säger Allan Svensson.
  Förebilderna för serien är hämtade i amerikanska komediserier som ”Frazier”, ”Seinfeld” och ”Vänner”.
  – Precis som i ”Seinfeld” är det karaktärerna som är de roliga, allt bygger inte på vitsiga repliker hela tiden.
  Allan Svensson tror att serien mycket väl kan bli en lika stor succé som ”Svensson, Svensson”. Men han inser sina begränsningar.

Favoriten är ”Pang i bygget”
  – Min egen favorit utan jämförelse är ”Pang i bygget”. Det finns ingenting som kan komma i närheten av det. Inte ”På samma väglängd” heller.
  Den 20 augusti drar inspelningarna i gång och i början av augusti kommer serien att visas på Kanal 5.
Frida Lindqvist


Här är seriens huvudroller

Här är huvudpersonerna i nya komedin:
Emma – huvudpersonen som i första avsnittet börjar sitt nya jobb som producent på stationen. Hon är ung och ambitiös men orolig att någon skall komma på att hon har ljugit om sina meriter för att få jobbet. Spelas av Mi Ridell, nya grannfrun i ”Rena rama Rolf”.
Bim – Tuff chef för stationen. Vill gärna stoltsera med att hon har stått på barrikaderna, men egentligen är hon svag för framgång och ganska reaktionär. Spelas av Jessica Zandén.
Gunnar Andeblad – äldre programledare som ser sig själv som guds gåva till kvinnan, men inte har insett att tiden har sprungit ifrån honom. Klarar inte riktigt av alltför snabba skämt. Spelas av Sven-Bertil Taube.
Jeanette Linder – radioterapeut som har programmet, ”En röst till tröst”. Lider av ett sjukligt behov av att se psykologiska lösningar på allting. Skit i förgasaren ser hon som ett relationsproblem mellan henne och mekanikern. Spelas av Birgitta Andersson.
Victoria – Emmas bästis och sambo, servitris som drömmer om att bli skådespelerska. Spelas av nya stjärnskottet Alexandra Rapaport, från sjukhussåpan OP 7.
Erik – ung programledare som lider av att alla tjejer bara vill vara kompis med honom. Spelas av Folke G Nordström.

Mera nöje