Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TORSDAG 11 JUNI 1998
 

Nu återvänder Ulf Larsson – utan Pernilla


Ulf stannar För drygt två veckor sedan hoppade Ulf Larsson av ”Söndagsöppet” i protest. I dag ångrar han sig och återvänder till SVT men Pernilla Wahlgren slutar.
Foto : LOTTE FERNVALL


Kristin Kaspersen ersätter Wahlgren i "Söndagsöppet"

Inte utan Pernilla, deklarerade Ulf Larsson och hoppade av ”Söndagsöppet”.
  Nu har han ångrat sig och kommer tillbaka med Kristin Kaspersen som partner.
  – Utan bråken hade det inte blivit någon förändring, säger han.
  För en kort tid sedan gick Ulf Larsson ut i Aftonbladet och berättade att han hoppar av ”Söndagsöppet”. I ett öppet brev till Aftonbladet redogjorde han för sina anledningar. Några av orsakerna till avhoppet var att Pernilla Wahlgren inte skulle få vara kvar och att SVT inte tog honom på allvar. Ulf ville ha mer att säga till om och få mer ansvar.

Pernilla spelade en stor roll
  Han meddelade även att hans avhopp var ett av de viktigaste besluten han någonsin tagit.
  Nu har han ångrat sig.
  Under den senaste tiden har Ulf Larsson brevväxlat med Svante Stockselius och tillsammans har de kommit fram till en lösning.
  – Om det inte varit för turbulensen hade det inte blivit någon förändring, säger Ulf Larsson, som är mycket nöjd med sin nya partner Kristin Kaspersen.
  Pernilla verkar ha spelat en stor roll i sammanhanget. Hon hade enbart en projektanställning som vikarie för Tina Leijonberg och det har aldrig varit frågan om något permanent. När Ulf gick ut och meddelade att han skulle hoppa av grep hon in.
  – Pernilla tyckte inte att jag skulle hoppa av för hennes skull. Om jag skulle hoppa av måste det vara för min egen skull, säger Ulf Larsson.

”Jag har blivit säkrare”
  Det var länge sedan Kristin Kaspersen syntes i tv eftersom hon passat på att bli mamma, något hon tror gett henne oerhört mycket som programledare.
  – Jag har blivit mycket säkrare som person och kan nu koncentrera mig på tittarna och inte bry mig om jag blir nedskriven. ”Söndagsöppet” är ett program som känns rätt för mig, säger Kristin, som fick sin första kontakt med tv på SVT, när hon som 15-åring prakticerade på ”Jakobs stege”.
  Att man valde just Kaspersen motiverar SVT:s nöjeschef, Svante Stockselius, med att hon har förmågan att kunna bryta igenom rutan.
Marcus Gners


Namn: Ulf Larsson. Ålder: 41 år. Bor: Centrala Stockholm. Familj: Hustrun Cecilia, hundarna Douglas och Ossian. Tjänar: 967 800 kr (-97 års taxering.


Mera nöje