Aftonbladet  
Aftonbladet noje  

Lördag 10 januari 1998

  Nu ska Roxette slå Joyrides rekord
Superduon gömmer sig i Spanien för att spela in sin nya skiva

MARBELLA. I en spansk lyxvilla i de andalusiska bergen har Marie Fredriksson och Per Gessle låst in sig.
  Uppdraget: Skaka liv i Roxette.
  – De har inte jobbat ihop i en studio på fyra år, så det är nervöst, säger bandets manager Marie Dimberg.
  Den spanska solkusten. Behagliga 15 plusgrader och lite halvmulet. Vägen ringlar sig upp i bergen sex kilometer upp från havet och här bland lyxvillorna återfinns El Cortija. En vit lyxvilla med eget klocktorn, en azurblå pool och inbyggd inspelningsstudio. Huset klamrar sig fast på bergsväggen, hundra meter ner anar man dalens steniga botten.
  Här ska Roxette pånyttfödas. Ta sats mot en ny förmodad ”joyride”, med nya medel.
  Per Gessle gjorde redan förra året klart att fjolårets solo-cd ”The world according to Gessle” var mer än bara ett soloalbum. Det var också ett försök att bryta ny mark, att jobba med nya musiker.
  Gessle:
  – Ja. Enda sättet att gå vidare och göra något nytt är att jobba med nya människor. Och så här vill jag att popmusik ska låta. Uppåt. Positiv. Fredagskväll. Kul.

Marie är med på noterna
  Nu tyder det mesta på att Gessle bestämt sig för att fortsätta i samma spår med Roxette. Basisten Christoffer Lundquist från Brainpool som gästspelade på soloskivan är ny medlem i Roxettes band som just nu genomgår stora förändringar. En förnyelse som även Marie Fredriksson tycks godkänna:
  Gessle:
  – När hon hörde min soloplatta första gången sa hon faktiskt ”åh, jag hade önskat att det här var en Roxette-platta”.
  Den som är orolig för att Roxette helt ska byta skepnad kan dock vara lugnad. Marie har förklarat att stommen finns kvar:
  – Vårt sound kommer att gå att känna igen, våra röster finns ju kvar, liksom den musikaliska grunden.
  Nytt för paret är att de nu båda har sina familjer med sig under arbetet. Maries lille Oscar och Pers halvårsgamle Gabriel erbjuder annorlunda skönsång när duon väl kliver ur studion för en kort paus för att strosa runt på terrassen.

”Extra nervigt nu i början”
  Marie Dimberg, manager:
  – Det är lite extra nervigt nu i början, de har inte jobbat ihop i en studio på fyra år. Och mycket har hänt sedan dess.
  I popens värld går tiden fort, det är långtifrån självklart att Roxette har kvar sin plats i strålkastarljuset. Det vet naturligtvis popstrategen Gessle.
  Hösten 1998 får vi höra om han och Marie lyckades skapa musikalisk magi, här uppe i de andalusiska bergen.
Ronny Olovsson