Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
LÖRDAG 30 SEPTEMBER 2000
 
  

Nu ska Rusiak erövra världen

Namn: Thomas Rusiak. Ålder: 23. Yrke: Artist och producent. Bor: På Södermalm i Stockholm. Familj: Hustrun Sofia, som även fungerar som personlig turnémanager. Tjänar: ”Ingen aning.” Lyssnar på: ”Just nu väldigt mycket på Richard Ashcroft.” Aktuell: Med utlandslansering och nysläppta singeln ”Whole lot of things”.
”Jag är väldigt laddad”
Över 50 000 sålda skivor i hemlandet Sverige.
  Nu ligger världens startfält öppet för Thomas Rusiak.
  – Jag är bara i början av ett väldigt stort race, säger han.
  
För bara två år sedan trivdes Thomas Rusiak utmärkt i sin producentkostym. Han producerade musik åt allt från svenska Robyn till USA-tungviktaren Slick Rick. Dessutom dök han upp som backup-rappare på Petters första turné.

Hade inga förväntningar
  
När han sedan beslöt sig för att göra en egen skiva, hade han ingen aning om vad som komma skulle. Plötsligt stod Thomas Rusiak i ett ständigt strålkastarsken.
  – Jag hade inga förväntningar alls när jag gjorde plattan, mitt mål hade nåtts när den var färdig, säger han.
  ”Magic villa” har sålt guld i Sverige och singeln ”Hiphopper” har gett Thomas Rusiak en platinaskiva. Nu knackar resten av världen på dörren.

Turné i Skandinavien
  
I veckan åker han till Tyskland för en två veckors turné med brittiska bandet A. Sedan blir det en mindre Skandinavien-turné, efter det väntar England och sedan USA.
  – Jag försöker hålla mig ganska lugn, fast samtidigt är jag väldigt laddad. Går det här vägen finns det stora pengar att tjäna, och det är klart att det är en morot.
  Själva kändisbiten skulle han emellertid lätt kunna vara utan. Thomas Rusiak älskar att skapa musik och stå på scenen, men att bli igenkänd på gatan är jobbigt.
  – Fast jag har fått för mig att folk i andra länder lyssnar på musik på ett annat sätt. Det värsta med Sverige var att jag utmålades som en flickidol. Och tycker man inte om uppmärksamhet, är flickidol det värsta man kan vara.


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   

   
  MER NÖJE