Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
ONSDAG 9 AUGUSTI 2000
 
  

Nu är sången all på Skansen
”Nu ska vi slå klackarna i taket och kramas”, sa Berghagen efter finalen

Lasse och Robert STJÄRNORNAS AFTON. Robert Gustafsson chockade Lasse som en ångestfylld regissör à la Bergman. Lasse själv var lyrisk: ”Den mest fantastiska sommar jag varit med om”, summerade han.
Sista natten med gänget.
  Det blev en riktig grand finale när Lasse Berghagen firade säsongens sista ”Allsång på Skansen” i går.
  – Det har varit den mest fantastiska sommar jag har varit med om, sa Lasse Berghagen direkt efteråt.

  Cigarrer, champagne och en fest som varade hela natten. Så firade Lasse Berghagen den sjunde och sista allsången för den här sommaren.
  – Det känns jättehärligt. Jag har gjort ett bra hantverk och känner en otrolig glädje över det mottagande vi har fått. Nu är man av med ansvaret för sju timmar direktsänd underhållning, sa han när kamerorna hade slocknat.

Tagen på sängen i direktsändning – igen
  Det blev en final som hette duga. Lena Philipson gjorde allsångsdebut, Tommy Körberg showade loss rejält och Johan Rheborg gjorde en bejublad Percy Nilegård.
Lena och Tommy
Lena Philipson gjorde allsångsdebut tillsammans med en Tommy Körberg på sprudlande humör.
  Som överraskning dök Robert Gustafsson upp. Han har varit med tre gånger tidigare men att han skulle smita in under direktsändning den här finalkvällen hade Lasse Berghagen ingen aning om.
  Han blev helt tagen på sängen.
– Tänk vilken liten jäkel. Ingen hade sagt någonting och så kom den där galningen som jag älskar. Det var härligt. Han har ju hjälpt till att bredda publiken och få med den yngre generationen.
  Robert Gustafsson tvekade aldrig att ställa upp. Han åkte raka vägen från repetitionerna på Oscars, tog med sig kostymen från ”Rhapsody in rock” och gjorde en imitation av Ingmar Bergman som mötte jubel.
  – Lasse har ett stort hjärta. De ville att jag skulle göra en kort grej på slutet som bonus och det är klart att jag kunde.
  Kvällen till ära var det idel kända ansikten i publiken. Christer Lindarw, John Pohlman, Claes Elfsberg, Anna Book och Lill Lindfors. Alla ville de vara med och fira Kungen av Skansens avsked till sin älskade publik.

Lill-Babs mamma åkte ner från Järvsö
  Även Lasse Berghagens närmaste familj hade slutit upp. Dottern Malin Nilsson hade åkt hela vägen från Järvsö med döttrarna Love, 9, och Linn, 4.
  Även Brita Svensson gjorde ett sällsynt besök till huvudstaden för att se och höra sin forne svärson sjunga ”Stockholm i mitt hjärta” en sista gång.
  – Det är fantastiskt att Barbros mamma kom hit. Hon lämnar inte Järvsö så ofta men i kväll kom hon. Jag har en fantastisk supporterklubb.
Percy Det går att sjunga allsång även med underbett.
  Men den vilda efterfesten var till för det hundra man starka teamet som arbetat med programmet den här sommaren.
  – Det är lite skolavslutning i kväll. Det har ju blivit en enorm gemenskap mellan oss alla.
  Först avnjöt gänget en buffe på Soliden och på natten vankades vickning i ett av Skansens alla gamla hus.
– Nu ska vi slå klackarna i taket och kramas. I morgon är jag ledig hela dagen, sa Lasse Berghagen innan han skyndade i väg till de andra.
  På torsdag väntar lite välbehövlig semester.
  – Nu vill jag bara vara. Åka långt upp till fjällen och tokglo, där finns ett härligt lugn.
Elisabeth Lindham

Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   

   
  MER NÖJE