Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
LÖRDAG 6 MAJ 2000
 
  

Patrik Isaksson + Fröken Dalarna = sant

(Bilden är ett montage)
”Hon är kvinnan i mitt liv”
De har velat hålla sin kärlek hemlig av hänsyn till andra.
  Men nu bekräftar de att de är ett par – och att de snart flyttar ihop.
  – Det känns som om hon är kvinnan i mitt liv, säger popstjärnan Patrik Isaksson om Fröken Sverige-kandidaten Sofia Rågenklint.
   25-åriga Sofia Rågenklint kommer från Borlänge och var fröken Dalarna 1999. I finalen hamnade hon på tredje plats och har sedan dess setts i olika tv-program, bland annat som programledare för lokal-tv i Sälen. Hon och Patrik träffades genom jobbet, när hon intervjuade honom just i Sälen.
  – Det är ju lite pinsamt att träffa någon i den situationen, på jobbet. Men första gången hände det ingenting så. Vi hade båda andra förhållanden så det var känsligt. Men för mig sa det klick direkt, det var bara helt rätt, berättar 25-åriga Sofia.
  Hennes far är musiker och Sofia berättar att hon med tanke på alla, av turnéer förstörda semestrar och uteblivna helgfiranden med familjen, bestämt sig för att aldrig bli kär i en musiker.
  – Men man kan inte styra över sina känslor, säger hon.
  Patrik Isaksson, som var i det närmaste okänd för ett år sedan, har sålt 130 000 plattor av debutplattan ”När verkligheten tränger sig på” och fått tre Grammisar för densamma. Han är i sanning en upptagen man som när detta går i tryck är på kärlekssemester med Sofia – långt ifrån Sverige.
  – Jag har inte haft semester på två år – och i slutet av maj börjar turnén.

”Jag hade inte tänkt bli kär”
  
Om sin kärlek till Sofia säger han:
  – Jag hade inte tänkt bli kär, det hände bara. Det känns som om det är hon, kvinnan med stort K, kvinnan i mitt liv, säger han och skruvar lite generat på sig.
  Kvinnan själv, Sofia, letar efter arbete i Stockholm, gärna som tv-reporter eftersom hon menar att hon lärt sig det jobbet utan och innan i Sälen – och för att hon behöver ett jobb i huvudstaden.
  – När vi kommer hem igen flyttar jag till Stockholm, säger Sofia och låter sådär oförskämt lycklig.
Har du ordnat med lägenhet?
  
– Näää... Okej då, jag erkänner. Vi ska flytta ihop, skrattar hon.
Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   

   
  MER NÖJE