Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
FREDAG 18 FEBRUARI 2000
 
  

Miljon-Mats missade - blev inte tv-miljonär
Tyvärr, Mats.
  Det blev inte några tio miljoner kronor i TV 4:s tävling ”Vem vill bli Miljonär?”.
Mats Larsson åkte snabbt ut efter att ha svarat fel alternativ.
  – Min största seger är ändå att jag kunde ställa upp, trots att jag har parkinsons sjukdom, säger han.

  Tung medicinering

Stress är skadligt för en parkinsonsjuk. Därför har Mats Larsson varit tvungen att öka sin medicinering inför kvällens ”Vem vill bli miljonär?”. – Kroppen tar upp medicinen snabbare då. Därför måste jag ta mer när jag vet att jag ska göra saker som gör mig stressad. Annars kan jag inte funka, förklarar han.

Foto: KRISTER HANSSON

Frågan som fällde Mats löd ”Vilken av följande länder har aldrig varit med i Warszawapakten?
  När Mats använt två så kallade livlinor – publiken och vännen Per som han ringde upp – utan framgång, återstod att låta tävlingsdatorn ta bort två alternativ.
  Då återstod bara två svar; Albanien och Jugoslavien. Mats valde Albanien. Men rätta svaret är Jugoslavien.
  – Jag sa ju rätt i början. Men sedan ändrade jag mig. Jag har lärt mig att man ska gå på sin intuition, för då blir det rätt, säger den 33-årige begravningsentreprenören. Inför den gastkramande utfrågningsdagen var han tvungen att äta 40 piller av fyra sorter, mot normala dagsdosen 30. Detta för att stressen han utsätts för, gör att kroppen tar upp medicinerna snabbare.
  Men nu är det över. Mats Larsson åker hem till Trelleborg och kan luta sig tillbaka på den inte helt blygsamma vinstsumman 320 000 kronor som han kammade hem. Han hoppas kunna göra en resa till Australien för en del av pengarna. Resten ska han leva upp, har han bestämt sig för.
  – Jag är inte alls besviken att jag åkte ur tävlingen. Jag har varit nervös hela veckan och har haft svårt att sova. Det är skönt att det är över.Fotnot: Albanien ingick Warszawapakten mellan åren 1955 och 1968.