Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TORSDAG 3 FEBRUARI 2000
 
  

Denniz Pop.
Denniz Pop hyllas i ny Backstreet Boys-video

Backstreet Boys på väg till ”Denniz Street” i sin nya video.

Hela deras senaste album är dedicerat till Denniz Pop.
  Nu har Backstreet Boys gjort en hyllningsvideo till minne av den legendariske producenten.
  
Att Backstreet Boys står i tacksasmhetsskuld till sin forne låtskrivare och producent Denniz Pop erkänner de villigt. Men han var mer än bara en arbetskamrat för killarna i bandet. Han var en nära vän.

Klättrar på singellistan
  
– Denniz var en otrolig person. Så älskvärd. Hoppas han finns där uppe i himlen och följer oss, sade Nick Carter till Aftonbladet i maj.
  Gruppens sorg och saknad är beskriven i den sensate singeln ”Show me the meaning of being lonely”, som i dag klättrar in på singeltoppens andra plats.
  I videon till balladen blir svenskens betydelse för killarna än mer tydlig. En gata har uppkallats efter honom och den buss de färdas går just till ”Denniz Street”.

Gick bort i cancer
  
Delar av videon utspelar sig dessutom på ett sjukhus, vilket också kan leda tankarna till Denniz Pop, som så tragiskt gick bort i cancer 1998. Även bandmedlemmen Howie Doroughs syster gick bort under detta år som bandet själva har refererat till som ett helvetesår.
  
– Hela skivan ”Millennium handlar om att förlora dem man tycker om, sa Kevin i Aftonbladet för några månader sedan.
  I konvolutet till albumet har tonårsidolerna dessutom skrivit; ”Denniz kommer att leva genom vår musik och finns för alltid i våra hjärtan. Denniz, vi kommer att sakna dig”.
Elisabeth Lindham

Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   

   
  MER NÖJE