Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetKvinna
 
  


Krönikör i dag:
Fredrik Virtanen, 28,
journalist på Aftonbladet
Hur kan kvinnor välja svin - när jag sitter bredvid?
Jag vet inte vilka jag föraktar mest, kvinnorna som faller för svinmännen eller själva svinmännen.
  En kvinnlig gitarrist är nämligen kär i en reklamsnubbetyp som är själva arketypen för svinmannen. Han ljuger, manipulerar och gör vad som helst för att ragga. Det är rätt imponerande att se men icke desto mindre irriterande.
Ni vet den där typen som ibland är den känslige poeten och konstnären - när det är lämpligast, som ibland är den hårde machomannen - när det passar bäst, som ibland är den lille söte gossen - när det ger bäst utfall och som självklart har en tjej hemma som bedras i tid och otid.
  Honom avskyr jag ju för att han grisar ner själva begreppet man. Henne avskyr jag för att hon inte ser igenom hela Don Juan-akten - och för hennes dåliga smak att välja en sån kille när det finns gulliga, snälla, inteligenta män strax bredvid.
  Oj oj, gissa vem jag tänker på.
Men jag har också varit svinman. I ungefär tre månader efter att ett förhållande tog slut. Det gick lätt att ragga. Men oj så dåligt man mår av alla lögnerna och överdrifterna så sedan dess försöker jag undvika dem.   Ibland försöker jag till och med vara mig själv helt och hållet. Det ger obehagliga reaktioner, eftersom kvinnor inte verkar vana vid det. Hellre en grabbnäve med lögner och skitprat.
Men jag kämpar emot. Man lever värdigare då. Problem uppstår när svinmännen får de attraktiva kvinnorna. Då är de attraktiva kvinnorna plötsligt korkade, men dessvärre fortfarande attraktiva. Så vem föraktar jag mest? Jag vet inte. Tills jag har en kvinna är det nog kvinnorna-som-väljer-svinen. Därefter kan inte svinmännen skada mig, då kan de bara skada kvinnorna.
  Fast.
  Det har funnits kvinnor som undrat hur jag kunnat falla för vissa svinkvinnor också.

Har Fredrik Virtanen rätt? Tyck till!


Kvinnas krönikörer
Marie Söderqvist
Monica Rolfner
Hans Chrunak
Terrie Eriksson
Arne Höök
Belinda Olsson
Terri Eriksson
Pelle Andersson
epost: kvinna@aftonbladet.se
telefon: 08-7252330
fax: 08-56252805