Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetKvinna
2000
  

Visst nappar det, tjejer!


Kvinnas testpanel bestod av Alexandra, Inger, Suzannah, Larissa, Catrin och Annika.
Foto: BJÖRN ELGSTRAND
Ska du turista i huvudstaden? Eller är du singelkvinna i stan – på jakt? Vart ska du och väninnorna gå?
Kvinnas testpanel guidar dig igenom ett urval av Stockholms krogar och berättar vilken typ av män som går dit.
Vi bedömer också dina möjligheter att få någon på kroken genom att betygssätta varje ställe med noll till fem nappar.


Hårlängden på männen bestämmer babe-faktorn Häng på ragg-runda med Annika och hennes vänner i Stockholmsnatten.
Skaffa RealPlayer G2
Foto och Redigering:
BJÖRN ELGSTRAND
JOHAN SÖDERLUND


annika.sundbaum-melin@aftonbladet.se


Vilket är ditt bästa krogtips?
Efterlysning! Vilka ställen är bäst i just din stad? Kvinna vill göra den totala Sverigeguiden för kvinnor på jakt efter trevliga män. Maila dina tips till: kvinna@aftonbladet.se
Karlsson & co
Adress: Kungsgatan 56 Telefon: 08/545 121 40 Öppet: Måndag – lördag Ålder: Från 27 år Klädsel: Vårdad, ej jeans eller gympadojor.

MÄNNEN: Blandat men framförallt vanliga, trevliga Svenssons. Mycket folk utifrån landet som turistar i stan och många nyss frånskilda på jakt efter ny kärlek, eller ska vi säga kort romans?

SNOBBFAKTOR: Noll, här finns inget utrymme för vare sig snobberi eller egenart, att INTE sticka ut är en fördel här.

SOLIDITETSFAKTOR: Normalt sett har männen här högst normala inkomstförhållanden. Men vissa kvällar lockas speciellt bank- och försäkringsfolk med betydligt fetare plånböcker. Räkna inte med att bli bjuden, plånböckerna är inte feta för intet.

NAPPAR: Går du hem härifrån ensam har du svåra sociala problem. Om du bara vill ha kul går det också bra. Karlssons dansgolv är ett av få man kan beträda ensam. Men om du inte vill ragga – lämna stället senast 02.15.


Sophies Bar
Adress: Biblioteksgatan 5 Telefon: 08/611 84 08 Öppet: Måndag – lördag Ålder: 25 på helger Klädsel: Vårdad, för att inte säga strikt.

MÄNNEN: Börsklipparnas paradis. Få av herrarna här har lämnat slipsen hemma och det syns på dem att de inte bara bor på Östermalm, de verkar där också.

SNOBBFAKTOR: Om! Här får du inte sticka ut. Du ska se rik ut, gärna vara kostymklädd i något dyrt och skräddarsytt, inte prålig eller högljudd. Och det får inte kvinnorna heller vara – de ska helst inte märkas överhuvudtaget. Snobbig diskretion, typ.

SOLIDITETSFAKTOR: Definitivt ett av de ställen där besökarna har högst årsinkomst. Men vem bryr sig?

NAPPAR: Det här är en herrklubb i ordets sämsta bemärkelse. När testpanelen gjorde sin rundtur fanns det en rad galanta damer på stället – och ingen blev tilltalad. Här pratar herrarna börsklipp, golf och möjligen karriär, men kvinnor går bort.


Hardrock Café
Adress: Sveavägen 75 Telefon: 08/16 03 50 Öppet: Fred,lördag, Metallbaren 20 – 03. Ålder: 20 Klädsel: Denim och läder.
Pub Anchor
Adress: Sveavägen 90 Telefon: 08/15 20 00
Öppet: Dagligen till 03.

MÄNNEN: Detta är två Mekka för den som gillar unga killar med vackert långt hår, skinnbrallor och sexig blick. Både Metallbaren och Pub Anchor befolkas av killarna som aldrig vuxit upp. Kanske är det därför de är så underbara för dito kvinnor. Liveband.

SNOBBFAKTOR: Nja, inte direkt. Men den som aldrig hört talas om Motörhead och tror att John Sykes är kedjespelare i AIK har inget här att göra. De som går på stans bästa rockklubbar lever med och för musik. Men om du vill smygkolla, dra på dig skinnbrallorna och glid in – du kanske ändrar karlsmak för livet.

SOLIDITETSFAKTOR: Skämtare där... Här har du grabbarna som längtar efter att bli försörjda av dig medan de själva hänger i replokalen och drömmer om det stora genombrottet. Men – musikerhjärtan är ändå varma både inuti och utanpå och har du tur kanske just din utvalde blir en ny Yngwie...

NAPPAR: Alla trasiga konstnärshjärtan söker mammor som kan trösta dem – för natten. Satsa inte på något längre om du inte längtar efter en man som aldrig är hemma, ständigt är otrogen och som du måste försörja.


Sargasso
Adress: Kungsgatan 65 Telefon: 08/ 545 185 00 Öppet: Fredag, lördag
Ålder: 30
Klädsel: Vårdad

MÄNNEN: Propert klädda herrar från alla samhällsklasser. Singlar och gifta. Vanliga, hyggliga killar som gillar att klä upp sig när de går på krogen. Uppvaktad blir du, dansa får du, mer tveksamt om det blir någon tedrickning efteråt...

SNOBBFAKTOR: Nej, inte alls. Hit går man för att dansa och dricka och snobbigt är det verkligen inte. Vill du överhuvudtaget ha mer än napp för stunden får du jobba en del själv här.

SOLIDITETSFAKTOR: Alla kategorier finns här, men de med riktigt tjocka plånböcker hittar man på Östermalm. Och det är bara att inse att kvinnor som förväntar sig att bli bjudna på krogen bör skaffa sig en biljett till verkligheten.

NAPPAR: Sargasso har ett stort problem och det är att stället är så gigantiskt. Spanar du in någon måste du förfölja vederbörande hela kvällen för att inte tappa bort honom. Det blir lätt ganska opersonligt. Vi rekommenderar Aladdin i stället.


Engelen/Kolingen
Adress: Kornhamnstorg 59 B, Gamla stan Telefon: 08/ 20 10 92 Öppet: Alla dagar Ålder: 23
Klädsel: Helst, men det räcker med det.

MÄNNEN: Om Engelen/Kolingen låg på söder skulle det vara hur trendigt som helst, det här är ett typiskt Söderhak, med alla slags killar, och män – framförallt ur arbetarklassen. De flesta är trevliga – en del en smula överförfriskade.

SNOBBFAKTOR: Nej, skulle någon försöka vara förmer än någon annan skulle vederbörande förmodligen åka på en käftsmäll.

SOLIDITETSFAKTOR: Absolut inte, här dricker man öl för de sista kronorna i plånboken, men de som är här är faktiskt nästan ALLTID generösa, hur luspanka de än är.

NAPPAR: Vill du ha är det bara att plocka hem. Tycker du att det känns lite sjaskigt – låt bli. Men, det här är egentligen inte ett raggställe utan snarare ett ställe där man ölar och lyssnar på liveband. Trivsamt – men ganska osexigt.


Tiger Rum & Bar
Adress: Kungsgatan 18 Telefon: 08/24 47 00 Öppet: Måndag – lördag Ålder: 25 Klädsel: Vårdad, ej armébyxor, jeans eller gympadojor.

MÄNNEN: En fantastisk blandning av wannabees, vanliga svenssonkillar och regelrätta snobbar. Här finns något för varje smak – om du orkar stanna.

SNOBBFAKTOR: Japp! Tiger vill så gärna vara trendigt och publiken beter sig som om de vore på ett verkligt betydelsefullt ställe, vilket blir en smula besynnerligt. Folkligast på Tiger är faktiskt dörrvakterna eftersom de har en viss distans till sig själva.

SOLIDITETSFAKTOR: Säkert, men vem som har pengar och i så fall varför är omöjligt att reda ut.

NAPPAR: Hit går alla som vill vara lite hippa men misslyckas. Hit går halvkändisarna och de som vågar vara lite exhibitionistiska och annorlunda. Inget fel i det, problemet är att publiken är så blandad att den känns identitetslös.
Betyg: Överkorsad napp.Café Opera
Adress: Operahuset 1, Kungsträdgården Telefon: 676 58 00 Öppet: Alla dagar Ålder: 23 Klädsel: Hel och ren

MÄNNEN: Från 20 och uppåt, ett av få ställen i stan där åldern är ointressant, alla får vara med. Vid spelborden står kostymkillarna, vid baren de mer vanliga snubbarna. Alla är kontaktsökande och trevliga. Det är klass på männen här.

SNOBBFAKTOR: Nej, inte alls. På Café Opera finns de riktiga kändisarna , de som inte behöver bevisa något för någon längre. Och de som inte är kända, vilket är ganska många, har inget större behov av att visa upp sig.

SOLIDITETSFAKTOR: Jodå, det är ju inte direkt billigt här, men ingen försöker imponera med plånboken heller.

NAPPAR: Vill du så är det inga problem, vill du inte får du vara i fred. Schyst, avslappnad atmosfär. Tyvärr är dock Café Opera aningen för stort. Har du sett någon – släpp honom inte med blicken. Risken är stor att han försvinner.


Sturehof
Adress: Stureplan 2 Telefon: 08/440 57 30 Öppet: Alla dagar Ålder: 23 Klädsel: Vårdad

MÄNNEN: Här springer kidsen från Östermalm, men i den så kallade rockbaren finns en eller annan vanlig man också som vill frottera sig med gräddan runt Stureplan. Precis som på Café Opera är åldern blandad.

SNOBBFAKTOR: Visst finns det snobbar, men klientelet på stället är så pass blandat att de inte är störande. Man kan kort sagt ignorera dem.

SOLIDITETSFAKTOR: Absolut, men när vi var där sades det att vi skulle bli bjudna på champagne av en förmögen karl. Champagnen beställdes in och sedermera lämnades notan åt oss damer. Mycket snack – liten verkstad alltså.

NAPPAR: Sture är ett ganska kallt inrett ställe, med hög ljudvolym. Inte direkt myspysigt så man blir sugen på att hångla. Men, de som är där är hur som helst på hugget så visst finns det alerta män här – om du bjuder till lite...


Spy Bar
Adress: Birger Jarlsgatan 20 Telefon: 08/ 545 03 704 Öppet: Onsdag – lördag Ålder: 25 Klädsel: Hel och ren

MÄNNEN: Alla slags typer, alla åldrar. Viss babevarning dock. Här finns många sötnosar under 30 som gärna flirtar med dig (inte det sämsta).

SNOBBFAKTOR: Inte det minsta. Spy bar är faktiskt ett av stans trevligaste ställen, trots ryktet om motsatsen. De flesta besökare, kända och okända, är glada och positiva. Man dansar, dricker och umgås i ”varma” lokaler. Som upplagt för gullande...

SOLIDITETSFAKTOR: Säkert, eftersom klientelet är blandat men det är inte påtagligt förmögna män som går på Spy Bar.

NAPPAR: Kom i håg att hit kommer de som inte hittat nattens prinsessa på de ställen som stänger klockan tre, Spy Bar har öppet till fem... Och här finns alltid villiga män. Men de är aldrig efterhängset jobbiga, utan charmigt flirtiga.


epost: kvinna@aftonbladet.se
telefon: 08-7252330
fax: 08-56252805