Berts toalett-teori

Så var startordningen för Globen-finalen klar. Att sjunga som bidrag ett eller tio brukar räknas som bra vinstchans. Andreas Johnson får inleda tävlingen och BWO avslutar.

Platserna två, tre och sju är det lite värre med. Jag hörde nån säga att Bert brukar härja en faslig massa för att hans artister ska slippa starta som nummer tre. Tydligen så går Bert-teorin ut på att då går svenska folket på toaletten och hör inte låten.

Tydligen har Bert inte härjat tillräckligt hårt, för Linda Bengtzing startar som nummer tre med "Jag ljuger så bra" - kanske gör det att sistaplatsen i Globen förra året upprepas.

Ellen mejlade:

Startordningen i Globen presenterades ju igår och då passade jag på att gå igenom tidigare Melodifestivaler och vilka startnummer som vunnit. Och det visade sig (om jag nu inte missade någon siffra här) att startnummer 2 eller 7 aldrig någonsin vunnit. Är det inte märkligt? Och ännu märkligare är det att precis samma startnummer är de minst framgångsrika även i Eurovision Song Contest. Något slags förbannelse över 2 och 7?


Till saken hör att Carola tilldelats startnummer 7, så vad tror du om hennes chanser?


I schlagerfreakvärlden (där jag absolut räknar in mig själv ibland) har det spekulerats om förbannelserna över olika startnummer rätt länge. Jag tror att schlagerfreaket Christer Björkman har ett hemligt litet finger med i det här spelet. Eller snarare lär hela handen, armen och delar av överkroppen vara inblandade.

Att låta andrahandfavoriten BWO vara sista artist ökar deras chanser och gör hela tv-sändningen mycket mer spännande. Samtidigt kan ju faktiskt Carolas bidrag på sjundeplats göra att snacket om startnumrets förbannelse försvinner när Carola tar hem sin promenadseger - det kommer bli riktigt skoj tv på lördag.
hits