Dagen efter - bonusskvaller

Jaha, så var melodifestivalen över för den här gången då. Bara väntan på "Dagen efter"-programmet som sänds ikväll kl20 och det är det enda evenemang jag inte deltar vid. Blir till att sitta framför tv:n här på redaktionen och avnjuta de sista minuterna av årets Melodifestival. Tills dess måste jag ju bjuda på lite Kvarglömt skvaller.

Magnus Bäcklund fick ju gräslig kritik för sina byxor i delinalen i Leksand. I Aftonbladet fick han ett minus i betyg. Med härlig självdistans bad Magnus och hans låtskrivare Mårten och Lina Eriksson om att få en minus-tröja till finalen. Klart vi fixade det. En första tanke var att Mårten skulle haft Magnus byxor på sig i green room tillsammans med minus-tröjan, men Magnus är ju inte den allra största av killar så Mårten kan ha haft lite svårt att komma i byxorna.

Istället svidade Magnus om till skinnbyxor lagom till efterfesten och då tog han också minus-tröjan på sig så alla kunde se honom i den när han framförde sitt bidrag för efterfestsgästerna.

Populäraste killen på efterfesten tycktes Anders Lundtröm i Rednex vara. Ständigt omgiven av flirtande tjejer och om han inte ville sova själv i natt så lär han inte ha behövt.

När Martin Rolinski lämnade festen berättade han att han också köpt en likadan svart jacka som jag. Precis som Kikkis dansare (fast vita) och en av Pontusarna i The Poodles (med påsydda stjärnor). Vi var rätt överens om att inte handla kläder i den butiken igen när det är schlagertider.

Carola har en hektisk dag idag. Nyhetsmorgon, inspelning av programmet Melodifestivalen 2006 - dagen efter, med Kristin Kaspersen som programledare och sen iväg till Göteborg. Där är hon nu och medverkar i Bingolotto. Jag hoppas hon får tillfälle att vila rösten så det inte blir nåt bestående fel.

Nu är det Aten som gäller, tills dess blir det nog lite uppehåll i schlagerbloggen.

Vi hörs
Torbjörn Ek - schlagerbloggare

Halm - inte hö

Perry mejlade:

En liten detalj bara…. Rednex hade inte höbalar med på scenen. Det var halm!!! Hälsningar från landet!!!! MUUUUU!!!!!!!


Tack för upplysningen, Perry. Jag som är uppväxt på en gård borde så klart ha vetat bättre, men kan villigt erkänna att jag inte tittade efter och inte kände mig särskilt angelägen om att göra det heller. När nån sa att det var en höbal så trodde jag på det, men som journalist ska man ju alltid dubbelkolla en uppgift.

Linda stoppar bloggen

Nu hörs Linda Bengtzings "Jag ljuger så bra" på Aftonbladets egen efterfest. Dags att sluta blogga helt enkelt. Har jag missat nåt så får jag ta det imorgon.

Sonya sist från efterfesten

Sonya vet hur man pressar ur det mesta ur en schlagerturné. Hon har lyckats pressa in de flesta av festerna i schemat och har haft roligast av alla varje gång. På Globens efterfest var hon en av de sista att lämna Annexet innan hon lite huttrande sa att hon inte hade nåt läppglans att dela med sig av längre.

Jag är inte besviken, Sonya. Bara det går att fixa lite mer glitter till nästa gång vi ses. Man börjar ju bli lite beroende nu så här efter fem veckor.

Mer dans med Rolinskis flickvän

Rolinski festade med champagne och laxkaviar enligt BWO:s numera klassiska recept. Jag lyckades få en halv dans med min favorit, Rolinskis flickvän Katarina, innan DJ:en bestämde att det fick vara nog och satte igång världens hångelsång som sista låt. Jag överlät den dansen till Rolinski. Sen fick jag en kram innan de begav sig vidare för att möta upp Marina på Spy Bar.


Lena Ph festade med Martin

Lena Ph släppte loss rejält med Marttin Björk och när efterfesten stängde vid 03 var de ömt omslingrade och hånglade rejält.

Pudel-Kicken gillar queer-hångel

The Poodles trummis Christian fortsätter att satsa på skönt hångel på efterfesterna. Alla som vill får sig en närgången dans, kram eller till och med tungkyss. Sent på efterfesten var det Se&Hörs reporter Ola Brising som fick sig en närgången dans.
- undrar vad Kickens flickvän säger om det...

Marina drog till Spy Bar

Marina i BWO visste att det var fest hela natten som gällde. Strax innan tre mötte jag henne i dörren och frågade om det var dags att gå hem.
- Nej, nu är det Spy Bar som gäller, svarade Marina glatt och försvann ut i en taxi.

Engfors insmetad i det mesta

Rickard Engfors har ett finger med i hela Melodifestivalens syltburk. Han skriver schlagerkrönikor i dagstidningar, är redaktör för tidskriften Schlager. Idag har han varit Linda Bengtzings klänningsfluffare, Carolas livvakt och den som avgjorde vem hon skulle prata med under presskonferensen efter segern. Dessutom lekte han programledare tillsammans med Christer Björkman som spelade in reportage på efterfesten - snacka om att sitta på sjudubbla stolar.

Linda drack ramlösa

Bengtzing höll länge på efterfesten trots att hon ska upp om bara några timmar och jobba. Hon har spelningar och signeringar i två köpcentrum idag så hon höll sig till ramlösa. Antagligen blev hon hög på allt beröm och alla fans på efterfesten och fick rejäla kickar av det istället.

När pojkvännen Jimmy ville gå hem tog det ytterligare en halvtimme för Linda att komma genom lokalen, för alla ville säga hej och ge henne en kram.

Johanna Karlsson ersatte Kikki

Kikki hann smita från min dans igen. Kanske var det jag som jobbade för länge. kikki hade i alla fall hunnit gå hem innan jag fick möjlighet att bjuda upp. Iställlet hittade jag Johanna Karlsson på dansgolvet och det är en tjej som kan bugga. Oj, vi dansade oss anfådda.

Johanna är alltså Berts dotter för er som missat detta och ansvarig för flera av artisterna i Melodifestivalen, men på dansgolvet var det hon som stod i centrum.

Johanna är i övrigt fortfarande tyst när hon ser mig. Hon vill INTE lämna ut nånting smaskigt till bloggen.

Rednex splittrat om Cotton eye Joe

I nya Rednex är det drottning Annika som styr. Hon är exekutiv producent och har ett ord med i allt. Hon är enda personen som är kvar sen "Cotton eye Joe"-tiden, de övriga grabbarna har hon själv samlat ihop.

När "Cotton eye Joe" spelades på dansgolvet var det blandade reaktioner bland killarna i bandet. Annikas pojkvän Jens, den mörkhåriga, skakade en öl på scenen och sprayade den över folk med obscena rörelser och fula miner, han verkade inte överförtjust i låten. Anders däremot, den partyglada blonda, röjde hårt på dansgolvet.

Kristin Kaspersen gillar Carola

Hon gillar carola så mycket att hon sågs imitera stjärnan under en kvart. Hon fick sina vänner att agera folket runt omkring och till slut övertygade hon någon att leka fläkt genom att blåsa henne i ansiktet. Imorgon, eller om bara några timmar, ska hon intervjua segraren i programmet "Dagen efter". Undrar vem som är mest "dagen efter" imorgon?

Carola tackade gud

Innan hon svepte ut från efterfesten stod Carola inför alla festdeltagarna och njöt av välförtjänt uppmärksamhet:
- Tack Gud. Det var han som sa till mig att jag skulle vara med, sa hon.

Kjellman på finska

Björn Kjellman har utlovat att hans singel kommer innehålla versioner av hans låt på både finska och franska. På scenen inne på efterfesten visade han att han faktiskt kunde sjunga en finsk version av "Älskar du livet".

Sonyas dansare på plats

Flera artister klev upp på efterfestens scen och rev av sina nummer. När Sonya körde igång sin Etymon rusade två killar förbi säkerhetsvakterna och stormade scenen. Under 15 sekunder såg vakterna ut att vara på väg att ingripa, tills de insåg att det var Sonyas dansare som bara ville vara med och framföra numret.

Jag antar att nöjesreporter Susanne Nylén stod nånstans i kulisserna och jublade.

Kändistätt på efterfesten

Många schlagerstjärnor ville vara med på sista festen. Pablo Cepeda, Velvet, Gregor, Jessica Andersson och Elysion var med och röjde. Shirley Clamp satt lugnt vid ett bord mest hela kvällen och Mathias Holmgren dansade med pojkvännen och artistkollegan Johan Thorsell. Peter Jöback var där och Rickard Wolff, precis som Anne-Lie Rydé som utlovat. Såväl Elephantz som Pandang hade också hittat till Annexet där festen hölls.

Carolas irriterar kollegor

Nu var det till och med säkerhetsvakter inblandade både när hon svepte in och ut från efterfesten. Det var värre än när Lena gick in på scenen i Globen idag - och dessutom på riktigt.

Säkerhetsvakter med bricka gick före och La Carola svepte in akompanjerad av sin schlagerlåt "Evighet". Dessutom hade hon så klart sina närmaste med sig. När hon svepte in suckade en artistkollega ljudligt:
- Men herre Gud!

Carola är Sveriges enda superstjärna och det visar hon tydligt under sin närvaro på festen. Framåt 01.30 svepte hon ut igen och då upprepades samma procedur, med om möjligt ännu stissigare och buffligare säkerhetsvakter.
Nu var det dags för en SVT-profil att beklaga sig:
- Så jävla larvigt!

Carola åkte vidare till innekrogen The Crib på Kungsgatan i Stockholm för fortsatt fest framåt morgontimmarna.

Slipskuppen

Vaktcheferna Jörgen och Jonas hade dagen till ära guldslipsar - snyggt grabbar. Jag passade på att ge Jörgen en extra kexchoklad och Jonas lät oss stå kvar inne i arenan fem minuter längre än vad vi egentligen fick. Tack för ett trevligt samarbete!

Förvirrad Carola tog hem segern

Carola tog hem segern. Hon var tittarnas favorit och kunde trots problem med rösten ta hem en klar seger. Men både i Aftonbladets webb-tv och i SVT nöje framgår det att Carola inte tycks ha koll på att hon är tvungen att kvala i Aten. Hon har sju personer som omger henne hela tiden. Pinsamt att inte hennes stab upplyst henne om kvalet.
Under en intervju fick Carola suffleras av sina medhjälpare som viskandes förklarade för henne hur det ligger till.

Kändisspoting i Globen

Så är det snart dags för Globen-finalen. Vanligaste klädesplagget är fjäderboa i rosa eller lila. Tjejgäng är det gott om, gärna med några glas vin innanför västen och högljutt fnittrande. Glitter finns överallt. På både gamla och unga. Alla vet att glitter är schlager och schlager är glitter - härligt!

Lite kändisar ser man i vimlet. Orup är på plats för att se hur Magnus Carlsson gör ifrån sig med gamla kollegorna Strömstedts och Glenmarks låt. Dhani från A-teens såg jag också på väg till sin sittplats. Kanske kollar han in läget i Globen för ett eventuellt deltagande nästa år. Sista kändisspanet var väl nattklubbsprofilen Ulrich Bermsjö som till nyligen hade bandet Noveau Riche med Dominika Peczynski.Snacka om backstage

Globen är utsålt ikväll. Så utsålt att man till och med sålt platser på läktaren bakom scenen. Från de platserna ser man - resten av publiken. Och scenen. Snett bakifrån från ovan. Kul. Kul platser.

Lenas manus för kort för Bäcklunds rök

Nu fick jag en förklaring till varför det blir knäpptyst innan Bäcklunds nummer. Scenen ska fyllas med rök och det tar tid efter att Carolas tre fläktar piskat scenen med sina stormvindar.

Troligen har man bara skrivit Lenas manus för kort och därför har det blivit tyst i arenan i väntan på röken. Förhoppningsvis kanske Lena kan få lite mer att säga inför kvällen.

Hur man får tillgång till backstage-området

Nu snackas det en del bakom kulisserna om den manlige SVT-profil som fixat en ackreditering åt sin pojkvän för att han ska kunna se scenshowen. Ackrediteringen gäller som "personal" vilket ger tillgång till samtliga bakomutrymmen inklusive artistloger.

De journalister som närvarar får med sin ackreditering bara tillgång till arena och foajé och måste dessutom ha intyg från arbetsgivare och tydliga arbetsuppdrag för att få vara på plats. Samma sak gäller visst inte för alla.

Självironisk Lena pikar pressen

Håll koll på andra pausnumret ikväll. Lena sjunger "Jag ångrar ingenting" medan citat och rubriker ur tidningarna visas på storbildsskärmar.

mars 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Schlagerbloggen

Cirkus Melodi- festivalen är igång och självklart är aftonbladet.se med på hela turnén.
Torbjörn Ek kommer rapportera om allt som händer i kulisserna - från repetitioner, schlagerhotell och efterfester.

hits