Jämtin står för sitt uttalande

Jag träffade biträdande eller rättare sagt tjänstgörande utrikesminister Carin Jämtin i SVT-studion.
Hon var på strålande humör.
"Det här är en jättebra lösning, Helle", sade hon och svalde sista biten av frukostmackan.

Hon hade diskuterat Mellanöstern i TV och fått frågan om hon ångrade sitt uttalande om den israeliska muren.
Det gör hon inte.
Såklart. Vem som helst som har varit på plats och sett muren kan inte annat än säga att den är "vansinnigt sjuk".
Jämtin ser fram emot att som tjänstgörande utrikesminister få träffa USA:s utrikesminister Condoleezza Rice i april. Hoppas hon kan få Rice att agera mot den israeliska ockupationspolitiken.
I dag åker Jämtin till Sudan.

Kommentarer

Postat av: Johan

Hur kan det komma sig att du inte skriver något om att du hoppas att Jämtin sätter press på den arabiska regimen i Sudan att stoppa sin arabiska jajaweed-milis folkmord på svarta i Darfur? Där har miljoner människor fördrivits och hundratusentals mördats.

Är det månne så att du inte bryr dig så länge inte Israel eller USA är inblandade?

2006-mar-28 @ 10:46:24
Postat av: G. Tikotzinsky

Uppenbarligen har varken Jämtin eller Klein varit på plats och sett resultaten av en buss- sprängning. Helle - med lite fantasi kanske du kan föreställa dig hur en två-årings inälvor ser ut när de dinglar från ett träd. Att skydda sina civila invånare mot terror är landets första prioritet.

2006-mar-28 @ 23:30:07
URL: http://www.al-hamatzav.org
Postat av: Anders Löwdin

Det ska verkligen bli spännande att följa Carin Jämtins arbete i hennes nya roll som biträdande/tjänstgörande utrikesminister. En mer glödande utnämning är svår att hitta. Och om muren har hon naturligtvis helt rätt. Murar som stänger ute eller inne människor hör varken hemma i här Europa, Mellanöstern eller någon annanstans.

2006-mar-29 @ 14:15:44
URL: http://www.lowdin.com
Postat av: Mikael

Ja, det är väl vansinnigt sjukt att en demokratiskt vald regering ser sig tvungna att skydda sina medborgare mot terrorattentat genom att bygga ett stängsel för att stänga ute terrorister? Det är väl vansinnigt sjukt att man bygger en mur för att skydda medborgarna mot beskjutning? Det är väl vansinnigt sjukt att inte omvärlden sätter större press på dem som utövar terrorism mot ett demokratiskt samhälle? Ett samhälle dessa grupper inte anser skall få finnas till överhuvudtaget.

Det är väl vansinnigt sjukt?

2006-mar-29 @ 15:15:58
Postat av: k-e

"Muren" utgör bara ca 4 procent av skyddsbarriären. Det är naturligtvis hemskt för de palestinier som har sin jordbruksmark på fel sida - de bör rimligtvis kompenseras - men faktum kvarstår att självmordsattackerna utgående från Samarien och Judeen (som "Västbanken" egentligen heter) nästan undantagslöst har upphört. De attacker som genomförts har utgått från Gaza. Dessutom har bilstölderna i området som gränsar till Samarien/Judeen minskat radikalt... (mindre viktigt förvisso, men ändå.)

2006-mar-31 @ 10:51:50
Postat av: sam

Tyvärr de flesta som kommenterar tycker synd om israeliska barn men de tycker inte synd om palestinska barn som har lidit av den israeliska ockupationen i mer än 58 år nu......palestinier kämpar för att få friheten att leva i en självständig stat.
palestinier är inga terrorister...det är ockupationen som var som helst som är största terrorist....hoppas någon fattar.

2006-apr-03 @ 14:04:59
Postat av: Akkaton

Svar till Mikael: Bara för att regeringen är demokratiskt vald ges den inte rätten att bygga odemorkatiska murar och sno mark, odmokratiskt döda, odemokratiskt förstöra skördar, odemokratiskt svälta ihjäl palestinier...

2006-apr-03 @ 17:36:45
hits