Fredag morgon

God morgon! Nu är jag tillbaka på tidningen efter några dagars vård av sjuk anhörig.
I dag ska jag på en mängd möten, bland annat med Schibstedledningen, så det blir tyvärr inte så mycket bloggande i dag heller.
Men läs ledaren om det palestinska valet och Hamas framgångar - Prövningens tid i Palestina.
Läs också gärna Peter Löfgrens utmärkta krönika i DN:s kulturdel - Hamas historiska seger.
Och som vanligt rekommenderar jag Carl Bildts intressanta blogg-kommentarer.
Läs och begrunda.


Kommentarer

Postat av: Dov ben David

Helle,
Jag är Dov ben David, Kohanit och arvtagare till min stamfader Abrahams gåva till min stamfader Isak. Du som ville bli präst har glömt detta juridiska papper, som finns i varje svensk kyrka och i hundratusentals svenska hem.

Men då du idag snarare är politiker och inte fäster någon vikt vid vad abraham gav Isak, så måste jag naturligtvis diskutera utifrån den uppfattning.
Du skriver att Hamas måste acceptera Israel. Har du förstått vad det innebär att Hamas inte vill acceptera Israel. Har du läst i deras manifest om Sion Vises protokoll? Förstår du att de vill mörda en hel judisk befolkning? Givetvis förstår du att man inte kan sitta ner med en motpart som hela tiden hotar att utplåna oss.

Under flera år har du hackat på Israel. Du har fört fram väldigt lite kritik mot arabvärlden och palestinierna. Du har i stort sätt bortsett från de historiska fakta som denna konflikt bygger på.
Men nu är tiden inne för dig att gå ut och ställa krav på Hamas. I vecka efter vecka såsom du gjort med Israel.

Tycker du att de europeiska skattebetalarna skall betala 150.000 löner till en Hamasregering som tydligt lovat att utradera Israel från kartan? Inte? Skriv då det.

Tycker du att Hamas skall stödja sig på sitt antisemitiska manifest? Inte? Skriv då det.

Tycker du att Hamas skall upphöra med sitt religiösa dödande av civila judar? Inte. Skriv då det.
Skriv givetvis också att Israel skall flytta tillbaka de stängsel och murar de byggt upp till sitt eget landområde.
Skriv givetvis också att Israel skall inleda förhandlingar med Hamas så fort Hamas upphört med strategier som utraderande av den israeliska staten.

Jag måste få fråga dig: Varifrån har du fått följande uppfattning: " Hamas framgångar är till stor del resultatet av den israeliska politiken med murbygget och en ensidig reträtt. På den punkten är höger och vänster i Israel överens."???
Högern i Israel är givetvis i stort emot allt tillbakalämnande av områden till Palestinerna. Men vänstern?
Var noga med att inte demonisera det judiska folket, ett folk du själv föddes till och enligt vår religion fortfarande tillhör.
Med vänlig hälsning från Israel
Dov ben David

hits