Är du övervakad lille vän?

Har fått ett roligt mejl från läsaren Inge Lindahl i Boxholm:

Hej Helle
den planerade lagen om avlyssning och övervakning måste stoppas och omarbetas. Inte ens mina mostrar vågar prata i telefonen och säga vad de tycker
, skriver Inge.

Han är mest oroad över det informationsövertag som staten skulle få vid övervakandet av exempelvis vår kommunikation.

För att bryta monopolet på information, så föreslår jag att vem som helst ska kunna se vilka böcker jag och du lånar, vem som helst ska se hur många gånger jag och du går till systembolaget, vem som helst ska se vad jag och du tittar på på internet. Det här kan bli en social kontroll på gått och ont, men det kan också ge idéer till andra som andra inte känner till så samhället utvecklas fortare, fortsätter Inge.

För den som behöver skicka ett meddelande föreslår han brevduva eller "eller ett brev inslaget i aluminum-folie med sigill av lack".

Jag ser att min konkurrent PJ Anders Linder, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet, har skrivit en bloggnotis om att övervakningssamhället flyttar fram sina positioner.
I den här frågan är jag och Linder tämligen överens. Vi brukar båda hänvisa till debattören Pär Ström som har en egen informativ sajt i ämnet - Stoppa storebror.seKommentarer

hits