Mellanöstern bloggar

Phu det är sanslöst stressiga dagar så här inför midsommar och semestern. Varje år är det likadant. Alla möten ska genomföras, allt ska planeras, allt som inte hunnits med tidigare ska sättas i verket - och så är man helt slut när det är dags för lite ledighet.
Ja, ja det är som det är.
Jag har tidigare skrivit om det verkligt intressanta med bloggandet - nämligen då det kan bli en arena för människor som inte annars kommer till tals på grund av regimers förtryck. I Iran lär det exempelvis finnas 75.000 bloggare som mullorna gör allt för att försöka tysta. Likaså bloggar mängder av kineser om mänskliga rättigheter och demokrati.
I kväll läste jag om den spännande utvecklingen i Libanon på bloggen BeirutSpring.com. Det är 27-åriga Mustapha som står bakom bloggen.
Med valet har den anti-syriska oppositionen tagit rejäla kliv framåt. Parlamentet består nu av en majoritet av anti-syriska ledamöter, skriver Mustapha och visar en bra grafik.
I morgon viker vi hela ledarsidan åt Mellanöstern. Jag skriver om utvecklingen i Israel/Palestina och min kollega Olle Svenning skriver om Libanon.


Kommentarer

hits