Israelerna tillåter palestinierna rösta

Den israeliska regeringen har äntligen bestämt att palestinierna som bor i Östra Jerusalem ska kunna delta i det palestinska valet 25 januari. (Läs tidigare bloggnotis).
Så snällt av Israel att låta palestinierna utöva sitt rättmätiga demokratiska medborgarskap.
(Hoppas ni förstår ironin)

Jag läser att Carl Bildt nu åker till Jerusalem för att delta som valobservatör. Ska bli spännande att läsa hans rapporter framöver.

Kommentarer

Postat av: Egon Berglund

En bra cite om man vill veta vad som händer på västbanken är de kristna följeslagarnas rapporter, de gör ett oerhört bra viktigt och bra jobb där .
http://www.skr.org/verksamhet/foljeslagarprogrammet/vanligafragor.4.a93995105f257d846800010618.html

Postat av: Helle

Till Egon: Jättebra att du tipsar om följeslagarna. Kyrkan gör ett fantastiskt jobb i Mellanöstern. Jag brukar skriva om det på ledarsidan.

2006-jan-16 @ 12:39:06
Postat av: Samir

jag förstår vad du menar Helle och vill säga att Israel ger inte palestinier en gåva, det är deras rätt att rösta i Jerusalem för att det är en ockuperad stad precis som resten av västbanken,
om Israel vill ha fred så ska de dra sina trupper från hela väst banken så att palestinier också lever i fred i sin egen stat.

2006-jan-17 @ 15:37:19
Postat av: Maria

Bra skrivet Helle! Man blir lite förundrad hur "regionens enda demokrati" (som man är så noga med att framhålla)far fram när det gäller sina grannars demokratiska processer...

2006-jan-19 @ 00:08:06
URL: http://jerusalem.blogg.se
Postat av: Mikael

Som vanligt har du en sådan snedvriden åsikt! Inte konstigt med tanke på att du jobbar på Aftonbladet iof. Ta semester, spring runt i Tel Aviv. Gå kanske till busstationen? Försök att inte ha ögonen i ryggen... Lite mer ödmjukhet ifrån dig skulle inte sitta fel!

Det finns alltid två sidor av myntet! Det gäller bara att man tittar runt på andra sidan och inte bara rakt fram!

Tack för Mig!

2006-jan-22 @ 10:38:44
Postat av: Jinge

Så du tycker att Helle gav uttryck åt en "snedvriden åsikt" när hon använde lite ironi för att föra fram budskapet?

Sedan så åker hela Aftonbladet med i samma skopa, det är stiligt jobbat. Ska man försöka sig på att generalisera om Aftonbladet, och det gör jag gärna, så är det ändå inte så att jag skäller tidningen för att ha snedvridna åsikter.

Själv hackar jag ofta på dem för deras löpsedlar, för dockusåpafixeringen och andra kritiserbara storheter. Men mycket är bra, och jämför man med andra i genren så är det till och med mycket bra.

Men det finns kanske läsare av bloggen som har, om inte snedvridna så ändå rätt så märkliga åsikter. Tror du inte?

2006-jan-22 @ 18:14:17
URL: http://jinge.se
hits