Palestinierna får hålla valrörelse

USA har satt Israel under press när det gäller frågan om det palestinska valet. Nu uppger Israeliska myndigheter att valrörelse kommer att tillåtas i Jerusalem, dock ej med Hamas-representanter inblandade.
Huruvida palesinier i östra Jerusalem kommer att få möjlighet att gå och rösta är ännu osäkert, men enligt israeliska Haaretz säger amerikanska källor att rösträtten ska garanteras.
Omvärlden måste fortsätta påtryckningarna på Israel så att det palestinska valet kan hållas som det är tänkt den 25 januari.


Kommentarer

Postat av: G. Tikotzinsky

Frågan är vilka påtryckningar världen måste göra på de olika palestinska organisationerna för att valet skall kunna genomföras.

2006-jan-09 @ 14:50:25
URL: http://al-hamatzav.org
Postat av: Jinge

Du bör i stället fråga dig vilka påtryckningar världen gjort för att förhindra Israel att ytterligare förbryta sig mot palestiniernas fri- och rättigheter genom att förhindra valet.

2006-jan-09 @ 18:45:38
URL: http://jinge.se
Postat av: G. Tikotzinsky

Israel har inte hindrat någon invånare i Ö. Jerusalem från att deltaga i valet bäst de vill. Israel har ifrågasatt att det placeras valurnor på de 5 postkontoren i Östra Jerusalem. Det står invånarna fritt att rösta i de vallokaler de har använt i tidigare val - utanför Ö. Jerusalem.

2006-jan-09 @ 19:57:46
URL: http://al-hamatzav.org
Postat av: Jinge

Ja du skrev det förut min vän. Jag invände då att palestinierna inte kan röra sig som de vill så att "deltagande i valet" kan bli svårt utan möjlighet att rösta i Jerusalem.

Nu gällde annars min kommentar din fråga om "vilka påtryckningar resten av världen måste göra mot de palestinska organisationerna för att valet ska kunna genomföras", som du skrev.

Då undrade jag, med all rätt, vilka påtryckningar världen fått göra mot Israel för att de inte ska förhindra att palestinierna får utnyttja sin självklara demokratiska rättighet att delta i valet.

Vi får inte glömma bort att människor faktiskt läser Helles blogg herr Tikotzinsky..

2006-jan-10 @ 10:28:43
URL: http://jinge.se
Postat av: I Styrbjörn

Självklart ska de palestinier som bor i Östra Jerusalem få rösta där de bor! I en demokrati är ju alla människors värde lika, eller?

2006-jan-15 @ 18:03:40
hits