Världen är galen

USA har under en längre tid trappat upp sin hotfulla retorik mot Iran och dess påstådda kärnvapenprogram.
Nu skriver den ansedda amerikanska journalisten Seymour Hersh i The New Yorker att Georg W Bush förbereder en kärnvapenattack mot Iran.
Hersh var den journalist som en gång avslöjade Son My-massakern i Vietnam. Han har också avslöjat hur USA behandlar sina fångar i Abu Graib och på Guantanamo-basen.
Det är alltså inte vem som helst som kommer med dessa sensationella uppgifter.

"Vita huset tror att det enda sättet att komma till rätta med problemet Iran är att ändra maktförhållandena i landet vilket innebär krig", säger en högt uppsatt rådgivare vid USA:s försvarsdepartement till Hersh.

Den strategin visade sig ju så oerhört lyckad i Irak. Hm.

Hersh hävdar också att planerna på att använda kärnvapen mot Iran har framkallat stark kritik inom USA:s militär. Några officerare har försök stoppa planerna på att ta med kärnvapen i anfallet men misslyckats och hotat med att avgå.
Försvarsexperterna fruktar att bomber mot Iran sätter i gång "en kedjereaktion" mot amerikanska anläggningar och medborgare i hela världen.
- Om vi gör det kommer södra halvan av Irak att brinna som ett ljus, säger en rådgivare till Hersh.

Måtte aldrig dessa vansinnesplaner sättas i verket.
(Läs mer här)

Kommentarer

Postat av: petter

Det är nog tyvärr oundvikligt, Helle. Den amerikanska regeringens psykologiska tillstånd i relation till omvärlden påminner om vithajens "feeding frenzy".

Den blundar och tuggar som en galning, sedan det spelar ingen roll vilka konsekvenserna blir..

Anfaller de Iran är det mycket stor chans att vi får ett tredje världskrig på halsen, alternativt en våg av terror attentat i hela västvärlden.

Storebror kanske kan spela in alla attentaten på TV, men han kommer inte kunna förhindra att de äger rum.

De är helt galna.

2006-apr-08 @ 18:19:45
URL: http://www.trancecom.se
Postat av: Svensson

Seymor Hersh borde kanske ägna lite mer intresse åt kvinnornas situation i dagens Iran?

Jag deppar då inte ihjäl mig om USA ger ayatollorna rejält på pälsen. Alla är inte automatiskt goda bara för att USA är deras motståndare även om AB:s skribenter ofta tycks ha den uppfattningen.

2006-apr-08 @ 19:17:26
Postat av: Lars Rudström

Håller helt med Helle K i hennes inlägg i detta aktuella ämne. Jag tillhör verkligen inte de svenska socialistiska USA-hatarna, som har sina rötter i 60-talets Sverige, men i detta ämne har hon helt rätt! Om USA verkligen vill bli ett "islamvackert lik" och hatobjekt, värre än det nu redan är, skall de absolut starta ett krig mot Iran. USA har aldrig förstått, och kommer aldrig att förstå, hur den islamiska världen tänker och vad som styr dess ideologi och värderingar. Efter att ha lyckats besegra nazisterna och misslyckats med kommunisterna i Vietnam borde USA nu ha lärt sig och förstått vad som är militärt/politiskt gångbart inför resten av världen!

2006-apr-08 @ 20:10:27
Postat av: Marcus

Frågan är hur ska man agera om nu Iran är på väg att skaffa kärnvapen, och presidenten har publict uttalat att Israel ska förstöras.

Att attakera med kärnvapen håller jag med om är idiotiskt men kan du helt förkasta ett anfall med konventionella vapen?

2006-apr-08 @ 23:00:04
Postat av: Jinge

Frågan är om det handlar om retorik för att skrämma Irans ledare att sitta still i båten, eller om det finns någon substans bakom hotelserna.

Att ge sig på Iran med kärnvapen är annars så idiotiskt att man gott och väl kan tänka sig att Bush gör just det. Men oavsett VILKET det nu är så är det ett djävla tilltag att hota med en kärnvapenattack. För även om det inte blir av så ökar alkohol- och medicinförsäljningen lavinartat.

Men eftersom Bush anser att han fått ett uppdrag ifrån Gud så kan man befara det värsta. Att muslimernas Gud är samma Gud som Bush har spelar nog ingen större roll eftersom busken själv antagligen inbillar sig att han är - Gud.

Är detta hans allvar så anser jag att USA:s högsta militärledning måste fängsla karlen.

Han är helt enkelt vansinnig!

http://www.jinge.se/index.php/allmnt/ar-bush-helt-slut-i-huvudet.htm

2006-apr-09 @ 13:36:05
URL: http://jinge.se
Postat av: Trofinos

Jag tror USA mest är ute efter att skrämma Iran. Att ge sig på Iran är alltför riskabelt, ty Iran är inte ett land statt i sönderfall som Irak var det när det attackerades. USA kommer få svårt att få några alliderade att stödja attacken, vilket gör att Bush kommer få svårt att få med sig den inhemska opinionen. USA har knappast något ekonomiskt utrymme för att attackera Iran, ty redan nu är närvaron i Irak är en svår ekonomisk belastning.

2006-apr-10 @ 08:16:29
Postat av: Peter

Påstådda kärnvapen? De Iranksa knäppskallarna skriker ju själva att de inte backar med sin urananrikning. Och varför vill man anrika själv när det är billigare att köpa skiten såvida man inte har andra planer?

För övrigt anser jag att det socialdemokratiska "arbetarpartiet" är korrupt och förlegat.

2006-apr-13 @ 13:30:31
hits